Advert
Advert
Advert

VAN DEPREMİNDE 9 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

 VAN DEPREMİNDE 9 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ
Bu içerik 1843 kez okundu.
Advert

 

   İran'ın Hoy kentinde saat 08.53 sularında 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Hakkari’nin yanı sıra sınır iller Iğdır, Kars, Ağrı ve Van'da da hissedildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "9 kişi hayatını kaybetti, 37 yaralımız var, 9'unun durumu kritik" dedi.

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinden edinilen bilgilere göre, saat 08.53 sularında Khoy'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İl ve ilçelerden de hissedilen depremin merkez üssünün Van'ın Saray ilçesinde 32.1 kilometre uzaklıkta olduğu ve yerin 5.2 kilometre altında gerçekleştiği belirlendi. Deprem, Van'da sınır köylerinde ağır hasara neden oldu.

BAKAN KOCA: 9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saat 14.00 sularında yaptığı açıklamada, "9 vatandaşımız hayatını kaybetti, 37 yaralımız var, 9'unun durumu kritik." dedi.

VALİ: ENKAZ ALTINDA KİMSE KALMADI

    Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "Can kaybının yaşanmasına neden olan bir hasar meydana gelmiştir. Az önce AFAD, Jandarma, Çevre Şehircilik Müdürlerimizle birlikte hava yoluyla depremin yaşandığı mahallelerde incelemelerde bulunduk. En çok can kaybı Özpınar Mahallesi'nde yaşandı. Şu an ordayız. Şu anda köylerde enkaz altında herhangi bir kişinin olmadığı, her 4 köyümüzde de yıkımlar gerçekleşmiştir" dedi.

AFAD: HASARLI YAPILARA GİRMEYİN

    AFAD'ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "AFAD'dan 13 arama kurtarma ekibi ile Başkale ilçe jandarma, 112 acil ve UMKE ekipleri olay bölgesine sevk edilmiştir. Van il AFAD lojistik depodan ilk etapta 144 adet aile tipi çadır olay bölgesine gönderilmiştir. Türk Kızılay ekipleri olay bölgesine sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızın, Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır"

BAKAN SELÇUK: KÖY OKULLARINDA HASAR VAR

    Van'da depremden etkilenen okullarla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Başkale, Saray, Gürpınar ilçelerindeki birkaç köy okulunda ufak çaplı hasar meydana geldi. Kesin hasar tespiti tamamlanıncaya kadar geçici süreyle taşımalı eğitim gerçekleştireceğiz." dedi.

BAŞKALE'DE ÇOK SAYIDA EV YIKILDI

    Başkale ilçesine bağlı sınırın sıfır noktasındaki Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler mahallerinde bazı kerpiç ev ve ahırlar yıkıldı. Bazı evlerde de çatlaklar oluştu. Bölgeye AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.

    Başkale ilçesi Gelenler Mahallesi'nde de çok sayıda ev yıkıldı. Mahallede, ahırların yıkılması sonucu çok sayıda büyükbaş hayvanın da enkaz altında kaldığı bildirildi.

İRAN'DA 36 KİŞİ YARALANDI

    İran’ın Batı Azerbaycan eyaletinde meydana gelen yaralı sayısının 36’ya yükseldiği belirtildi.

    İran acil servisler kurumu sözcüsü Mücteba Haldi, “Yaralananlardan 12’si sağlık merkezlerine sevk edilirken, 24 yaralının tedavileri de ayakta gerçekleşti. An itibarıyla depremin üzerinden 3 saat geçti ve şu ana kadar 13 artçı sarsıntı meydana geldi” dedi.

    Batı Azerbaycan Valisi Muhammed Mehdi Şehriyari, deprem nedeniyle köylerdeki bazı evlerin yıkıldığını ve birçok evin hasar gördüğünü belirterek, arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü açıkladı.

ARTÇI SARSINTILAR SÜRÜYOR

    Öte yandan bölgede artçı sarsıntılar sürüyor. 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından büyüklükleri 2.3 ile 4.1 arasında değişen çok sayıda artçı sarsıntı oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET