Advert
Advert
Advert

AKDEMİR: GERÇEĞİ YANSITMAYAN BİLGİLERE İTİBAR ETMEYİN!

Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Akdemir, “Esnaf Destek Paketi” konusunda uyardı.

AKDEMİR: GERÇEĞİ YANSITMAYAN BİLGİLERE İTİBAR ETMEYİN!
Bu içerik 1709 kez okundu.
Advert

 

    İbrahim Tığ

    24 Mart’ta a Hükümet tarafından açıklanan, esnaf ve sanatkarlara nefes aldıracak “Esnaf Destek Paketi”nin doğru anlaşılmasını isteyen Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Akdemir, paketle ilgili gerçeği yansıtmayan paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini, söyledi.

ESNAFIMIZI YANILTACAK BİLGİ KİRLİLİĞİ OLUŞTU

     Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara 25 bin TL nakit kredi, 25 bin TL ticari kart desteği sağlanacağını hatırlatan Başkan Akdemir, ”Toplam destek 50 bin lira. Başvurulara ise 26 Mart’ta başladık. Yoğun bir talep var ama bunun yanında da sözkonusu krediyle ilgili esnafı yanıltacak çok fazla bilgi kirliliği oluştu. Sosyal medyada yanlış bilgilerin dolaşması üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığımız, doğru ve yanlışları ortaya koyan bir açıklama yaptı”diye konuştu.

     Başkan Akdemir, kendilerinin de bu açıklamayı bir bir kez daha yenileme gereği duyduklarını belirterek şöyle konuştu:

     “Bu destek paketinden yararlanmak için daha önce KOSGEB gibi kurumlarda kredi kullanmamış olmak, SGK, vergi dairesi veya üçüncü kişilere haciz ya da borç kaydı bulunmamak, kredi çekebilecek düzeyde kredibiliteye (1300 üstü) sahip olmak ve ticari sicile üye olan herhangi bir işletmeye ortaklığı bulunmama gibi şartlar arandığı yönündeki paylaşımların doğru değildir”

GERÇEK ŞARTLAR

      Başkan Akdemir, pakete ilişkin doğru olan uygulamaları ise şöyle sıraladı:

     “Daha önce esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatifleri (ESKKK) kefaletiyle Hazine faiz destekli kredi kullananlardan kredi borcu bitmiş olanlar doğrudan, kredi borcu devam edenler ise ortağı olduğu ESKKK kefaletiyle kredi kullanabilecek. Kredi taleplerinde SGK, vergi dairesi, icra dairesinden bilgi ve belgeler istenmiyor.

Kredi notu 1300 olanlar krediden kolaylıkla faydalanabilecek. Kurumlar vergi beyannamesi ve işletme hesap özeti talep edilmiyor.

Bu krediden sadece Esnaf ve Sanatkar Odası’na üye olanlar yararlanabilecektir.”

İKİ PAKETLE DESTEK

     Esnafa kullandırılacak İşletme Kredisi hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Akdemir, “İşletme Kredisi yüzde 4.5 faizle, 36 ay vadeli, 6 aya kadar ödemesiz olacak. Limit olarak da 25 bin TL. belirlendi. Ayrıca, esnaf ve sanatkarların mal ve hizmet alımlarında taksitli ve vadeli işlem yapabilecekleri, çek ve senet işlemlerini kart üzerinden gerçekleştirerek nakit akışlarını düzenleyebilecekleri, çalıştıkları tedarikçilerden avantajlar sağlayabilecekleri Paraf Esnaf Kart Destek Paketi kapsamında da 25 bin TL’ye kadar limit tanınıyor. Paraf Kart Destek Paketi de 3 ay ödemesiz dönemli, 12 aya kadar vadeli kullanılıyor.”dedi.

İSTENEN BELGELER

    Başkan Akdemir, krediler için istenilen belgeleri de şöyle sıraladı: “Nüfus cüzdanı ve vergi levhasının fotokopisi, esnaf odası kayıt belgesi, esnaf sicil tasdiknamesi. Esnafımızdan Kurumlar Vergisi beyannamesi ile işletme hesap özeti gibi evraklar da talep etmiyoruz” 

     Öteyandan kredide ilk ödemelere de başlanıldığı, kaydedildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET