Advert
Advert
Advert

BAŞKAN ÖZTÜRK: EVDE KALIN, HAYATTA KALIN!

BAŞKAN ÖZTÜRK, KORONAVİRÜS’TEN KORUNMA ÇALIŞMALARINI ANLATTI

BAŞKAN ÖZTÜRK: EVDE KALIN, HAYATTA KALIN!
Bu içerik 1526 kez okundu.
Advert

 

Zeki Başoğlu

Dünyayı kasıp kavuran ve ülkemizde de yaşanan koronavirüs salgınına karşı Gökçebey’de alınan önlemlerle ilgili olarak Belediye Başkanı Vedat Öztürk’le sorduk. Başkan Öztürk de bizlere çalışmalarını anlattı.

 1-KORONAVİRÜS ÖNCESİ NE GİBİ TEDBİRLER ALINMIŞTIR?

    Gökçebey Belediye Başkanlığı olarak, COVİD-19 virüsü, Çin de başlayıp dünyanın birçok ülkesine hızla yayılırken, ülkemize de sıçrayabileceğini düşünerek, ilk vakanın görüldüğü 10 Mart 2020 den önce, ilgili dezenfente ilaç şirketiyle irtibata geçip,yeterli miktarda ilaç teminimizi yaparak, kamusal alanlarda dezenfente işlemine başladık.

2-GÖKÇEBEY DE NERELER DEZENFEKTE YAPILMIŞTIR?

İlçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere,Gökçebey Birlik Minibüsleri,Bakacakkadı Can Kardeşler Kooperatif Minübüsleri,Merkez Taksi Durağı,Güven Taksi Durağı,Hastane TOKİ Taksi durakları ve ticari araçlar dezenfente edilmiştir. Ayrıca ,Ziraat Bankası,İş Bankası ATM leri ile,PTT yanındaki Denizbank, Halkbank,Garanti Bankası ,Yapı Kredi Bankası ,Ziraat Bankası ATM’leri dezenfekte edilmiştir.TCDD Gar Şefliği, camilerimiz, okullarımız,ilçemiz ortak alanlarındakı oturma banklarımız, yaya kaldırımlarımız, çöp konteynırlarımız ve buna benzer insanın var olduğu tüm kamusal alanlarda dezenfekte işlemi yapılmıştır.

3-BELEDİYE PERSONELİNİ KORUYUCU NE GİBİ ÖNLEMLER ALINMIŞTIR ?

Çalışma arkadaşlarımızı işin pozisyonuna göre,yarım zamanlı ve tek bir odada bir memur ile,sahada çalışanlarımızı ise, gün aşırı izin yaptırarak evlerinde kalmalarını sağlıyoruz.Belediye binamızın  her kat girişine ve çalışma odası girişine dezenfekte ilaç kutusu damlatmaları monte edilmiştir. Sahada çalışan personelimize, koruyucu maske ve eldiven temini bolca yapılmaktadır. Ayrıca personel toplanma yeri olan malzeme deposunun dezenfentesi tamamlanmıştır.

4-HALKIN TEMEL İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI VE AŞIRI FİYAT ARTIŞLARINA KARŞI NASIL ÖNLEMLER ALINMIŞTIR?

İlçemizde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu na gelen telefonlar neticesinde,Belediye sınırları  dahilinde bulunan 7 Mahallemizdeki 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları ve bazı yaşamsal zorunluluk olan sosyal ihtiyaçlarının karşılanması konusunda,Belediye Zabıta Komiserliği personelimiz 7/24  hizmet vermektedir. Ayrıca  şunu da memnuniyetle belirtmek istiyorum. Halkımızın temel ihtiyaç grubuna yönelik esnaflarımız, aşırı fiyat artışı göstererek, krizi fırsata çevirmemişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Zabıta Komiserlği personelimiz yaptığı denetimlerde bir olumsuzluğa rastlamamıştır. Gökçebey esnafı vatandaşın yanında diyebilirim. Bu konudaki denetimlerimiz devam edecektir.

5-HALKIN EVDE KALMASI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR NELERDİR?

Ülkemizde artık var olan COVİD-19 virüsünün yayılmasını önlemek için en etkin tedbirlerden birisi de, evde kalmaktır.Tüm bireylerin zorunlu ve acil olmadıkca, sokağa çıkmamaları, yan yana gezmemeleri gerekmektedir.Belediye olarak bizler, hoparlörlerden gün boyunca, halkımızın zorunlu olmadıkca sokağa çıkmaması için uyarılarımızı yapıyoruz. Ayrıca Beledlyemiz Sosyal Medya hesaplarımızdan da uyarılarımız sürmektedir.

 6-BELEDİYE,VEFA SOSYAL DESTEK GRUBUNA NASIL DESTEK VERMEKTEDİR?

Şunu açıkça belirtmeliyim ki,İlçe Kaymaksmımız Sayın Oğuzhan Erdi Atak   öncülüğnde başarılı bir COVİD-19 mücadelesi veriyoruz.Bu süreç;birlik ve beraberlik sürecidir, her kurum, her ferdin, kendine düşen görevler konusunda titiz olması gereken bir süreçtir. Gökçebey Belediyesi olarak, üzerimize düşen görevleri fazlasıyla yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi, tıbbi maske üretimine başlamış olup, maddi ve manevi olarak bu projede yer almaktayız.

7-KORONAVİRÜSÜN YAYILMAMASI İÇİN, ALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ NE GİBİ YENİ ÖNLEMLER  VAR?

Son olarak şunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim.Gerçekten ilçemizde COVİD-19 Virüsüne karşı başarılı bir mücadele yürütüyoruz.Gökçebey Belediyesi olarak, dezenfekte işlemlerini aralıksız olarak sürmektedir. İlçe merkezimize, ilk vatandaşımızın özel araçlarını COVİD-19 virüsüne karşı, ücretsiz dezenfekte istasyonu kurduk. Buna benzer yeni projelerimizi zaman içinde hizmete sunacağız. İnşaallah bu günler de geçecek. Gökçebey halkımızdan ricam şudur; Evde kalın, hayatta kalın. Yasaklara ve kurallara  harfiyen uyalım. Bizler sizlere hizmet için 7/24 ayaktayız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN