Advert
Advert
Advert

ÇOCUKLAR GİBİ ŞENDİLER!

65 yaş ve üzeri vatandaşlar sokağa akın etti.

ÇOCUKLAR GİBİ ŞENDİLER!
Bu içerik 1395 kez okundu.
Advert

 

   Yeter Kömeçci-

   Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üzeri vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma izninin 3.sü bugün uygulandı.

    Tüm yurtta olduğu gibi Devrek’te de 65 yaş ve üzeri vatandaşlar sokağa çıkarken, kimileri Cumhuriyet Alanında, kimileri Devrek Çayı kenarında gezmeyi kimileri de gölgelik alanlarda dinlenmeyi tercih etti.

    Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar da çimenlerin üzerinde oturarak güneşlenmeyi tercih etti.

    Yaşlılarımız banklara oturup, parkta gezen kedileri besleyerek, güneşli havanın keyfini çıkarırken Sosyal Adım kuralına uyup, maske takmayı da ihmal etmedi.

     67 yaşındaki emekli öğretmen Nihat Ahlat, “Evde kitap ve dergi okuyup müzik dinliyorduk. Bugün de ırmak kenarında ve şehrin cadde ve sokaklarında arkadaşlarımızla gezip sohbet ediyodruz.Sosyal Adım kuralına da uyup güneşli havanın tadını çıkarıyoruz”dedi.

     73 yaşındaki Recep Kelebek ise, “ Evde yalnız yaşıyorum. Egzersiz yapıyorum. Yediklerime dikkat edip kilomu korumaya çalışıyorum. Sıkılıyorum ama yapacak bir şey yok. Şu an dışarı çıkmamız ilaç gibi geldi.Ardadaşlarımı gördüm ve onlarla sohbet etme fırsatı buldum”diye konuştu.

     77 yaşındaki Aysel Çakar da, “Sağlımız çok şükür iyi. Evden çıktık. Cumhuriyet alanını gezdim, birkaç arkadaşla bir araya gelip sohbet ettik. Temiz hava alıyoruz, güneşlendik. Allah devletimize zeval vermesin.”diye konuştu.

    Yaşlılarımızın sokaklardaki sevinçleri Yahya Kemal’in “Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik / Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik” dizelerini andırdı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET