Advert
Advert
Advert

BAKAN KOCA: DİLEK HEMŞİRE ARAMIZDAN AYRILDI

Ailesine, dost ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

BAKAN KOCA: DİLEK HEMŞİRE ARAMIZDAN AYRILDI
Bu içerik 2004 kez okundu.
Advert

 

    Korona virüsüne yakalanan ve 34 haftalık bebeği sezeryanla alınan hemşire Dilek Akçabelen’i kaybettik.

    Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Dilek heamşirenin COVİD-19’a yenildiğini belirtti.

   Bakan Koca’nın o açıklaması şöyle:

    “Hastalığa, izinli olduğu günlerde yakalanmış, 11 Nisanda hastaneye kaldırılmıştı. Uzun bir mücadele verdi. Maalesef, COVID-19’a yenildi. Keşke yeni doğan oğlunu daha çok zamanlar görebilseydi. Allah rahmet etsin. Sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

    Dilek hemşire, Devrek’in değerli simalarından, büyüğümüz Raşit Akçebelen ağabeyimizin oğlu Tansu Akçabelen’le 3 yıl önce evlenmişti.

    İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yoğun bakım ve ameliyathane hemşiresi olarak görev yapan Dilek Akçabelen, 10 yıl boyunca gece gündüz demeden yüzlerce hastaya şefkat eli oldu.

    Ülkemizde Covid-19 salgını başladığında 34 haftalık hamileydi ve doğum iznine ayrılmıştı. 30 yaşındaki Dilek Akçabelen, yüksek ateş, sırt ve bel ağrısı şikayeti ile 11 Nisan gecesi hastaneye kaldırıldı. Nefes darlığı da eşlik edince yatırıldı ve bebeğin kalp atışları zayıflayınca üç gün sonra sezaryene alındı.

    2.5 kilo ağırlığında dünyaya getirdiği oğlunu sadece uzaktan, o da birkaç saniyeliğine görebildi. Eşi, kardeşi, anne babasıyla görüntülü konuşma yaptı, bebeğini videoda da görmüştü.

    Durumu ağırlaşan hemşerimiz Dilek Akçabelen’i bu gece kaybettiğimizi bakan Koca açıkladı.

    Bölge Haber ailesi olarak Akçabelen ailesine, dost ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR