Advert
Advert
Advert

KILIÇDAROĞLU, GRUP TOPLANTISINDA ZONGULDAKLILARA SESLENDİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bugün Meclis’te görüşülen madenci yakınlarının da şehit sayılmasıyla ilgili kanun teklifi için konuştu.

KILIÇDAROĞLU, GRUP TOPLANTISINDA ZONGULDAKLILARA SESLENDİ
Bu içerik 1472 kez okundu.
Advert

 

    Yasemin ALTUN

    CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Zonguldak’a değildi.

    Kılıçdaroğlu, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın maden şehidi yakınları için verdiği kanun teklifinin görüşüldüğünü belirterek, “Bu yasa teklifiyle maden şehidi yakınlarını arasında yapılan ayrımın ortadan kaldırılmasını amaçladıklarını” bildirdi.

    Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Zonguldak’ta, Ermenek’te, Soma’da maden kazalarında çok kişi yaşamını yitirdi. Bunlara maden şehidi dedik. Her kazadan sonra siyasi parti temsilcileri gittiler, sendikalara gittiler, işçilerle görüştüler, başsağlığı dilediler. Ve dolayısıyla bir süre sonra bunların tamamı unutulup gitti. Ama bir süre kazalar ardı ardına gelince ciddi bir tablo çıktı ve parlementodan dedik ki bunları şehit sayalım. Maden şehitleri olsunlar. Evet, maden şehitleri olsun diye bir karar alındı. Yani, şehitlere sağlanan, onların yakınlarınaü sağlanan imkanı madende hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına, çocuklarına da sağlansın dedik. Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım Zonguldak’ta yaptığı mitingde ‘Zonguldak Kömür İşletmesinde vefat eden kardeşlerimize de şehitlik mertebesi veriyoruz ve onların birer yakınlarını da işe alıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun’ dedi. Güzel. Ama kanun geldi, torba kanunu bu hak sadece 10 Haziran 2003-13 Mayıs 2004 arasında hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına verildi. Diğerlerine bu hak yok. Bu kadar büyük bir adaletsizlik olur mu? Ölen bizim işçimiz, hak veriliyorsa bu hakkı genel olarak vereceksin. Efendim şu tarihe kadar ölene verecem bu tarihten sonra ölene vermeyeceğim, diyeceksin. Bundan daha büyük adaletsizlik olur mu?. Hatta bir sendikacı şunu söyledi, bu da çok ilginç, ‘Elif Harbi’nin babası da madende hayatını kaybediyor. Ne zaman kaybediyor biliyor musun? 14 Mayıs 2014. Yani kanun süresinin dolduğundan bir gün sonra, bir gün önce hak kazanacak, bir gün sonra öldüğü için bu hak kazanamadı. Bu kadar büyük bir adaletsizlik olur mu? Şimdi Zonguldak Milletvekillerimizin bu gerçeği görerek, evet bundan sonra iş kazasında, madende hayatını kaybedenlerin yakınları da işe girsin diye, onlara da bir imkan sağlansın diye, tıpkı şehit çocukları gibi bir kanun teklifi verdiler. Şimdi Zonguldak’a sesleniyorum! Özellikle de Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy veren kardeşlerime sesleniyorum: Zonguldak’ın ülkücülerine sesleniyorum. Bu kanuna sizin alınterinize değer veren hayatınızı kaybettiğiniz zaman, en azından şehit çocukları gibi çocuklarınıza, yakınlarınıza devletin bir imkan sağlamasını öngören bu kanuna Milliyetçi Hareket Partisi olarak genel kurulda ‘evet’ mi diyecektir, ‘Hayır’ mı diyecektir?. İzleyin. Bunu izleyin. Hayır, diyorsa geldiklerinde sorarsınız, niye hayır dedin kardeşim, diye. Evet diyorsa başımın üstünde yeri var. Oyunuzu gidin seve seve verin. Çünkü Zonguldak’ta yerin metrelerce altında çalışan işçinin hakkını teslim ettiniz, çocuğuna hakkını teslim ettiniz, ailesine hakkını teslim ettiniz, diyeceksiniz. Aksi halde başkalarına, diğer yakınlarına tanınan hak yenilerine tanınmayacak. Yeni kaza sonucu hayatını kaybeden maden işçilerimize tanınmayacak. Bunu herkesin dikkatle izlemesi gerekir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR