Advert
Advert
Advert

NEFES ALMAK İÇİN BİR DURAĞINIZ VAR

Coğrafi işaret olan Devrek Bastonu'nun tanıtımı, tarihi ve kültürel özelliklerinin sergilendiği Devrek Baston Satış Merkezi, Müzesi ve Doğa Kültür Parkı ziyaretçilerini ağırlıyor.

NEFES ALMAK İÇİN BİR DURAĞINIZ VAR
Bu içerik 2314 kez okundu.
Advert

 

  -Sercan KAPUSUZ-

  Coğrafi işaret olan Devrek Bastonu'nun tanıtımı, tarihi ve kültürel özelliklerinin sergilendiği Devrek Baston Satış Merkezi, Müzesi ve Doğa Kültür Parkı ziyaretçilerini ağırlıyor.

  Devrek Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Coğrafi İşaret olarak tescil ettirilen Devrek Bastonu'nun  tanıtımı, tarihi ve kültürel özelliklerinin sergilenmesi için Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından yürütülen “Devrek Baston Satış Merkezi, Müzesi ve Doğa Kültür Parkı” kapılarını ziyaretçilerine açtı.

“Devrek Baston Satış Merkezi, Müzesi ve Doğa Kültür Parkı", Devrek Bastonu ruhu üzerine kurulmuş, içinde 1 adet baston müzesi, baston dükkanları lokanta, simit fırını, yöresel ürünler, hediyelik eşya dükkanları, Devrek Evi, Kır Düğün Alanı, çocuk oyun alanı, mescit ve yönetim hizmet binaları bulunan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından 2016 yılında Devrek’te yaklaşık 60 dönümlük alanda inşaatına başlanan “Devrek Baston Satış Merkezi, Müzesi ve Doğa Kültür Parkı” 2019 yılında işletilmek üzere Öğretmen evine teslim edildi.

İşletmesini devraldıkları Devrek Baston Satış Merkez, Müzesi ve Doğa Kültür Parkı ile gençleri ekranlardan uzaklaştırarak daha sosyal bir hayata hazırlamak ve o şekilde yetiştirmek olduğuna değinen Devrek Baston Park Müdürü Hüseyin Okay;

 " Devrek Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Coğrafi İşaret olarak tescil ettirilen Devrek Bastonu'nun  tanıtımı, tarihi ve kültürel özelliklerinin sergilenmesi için Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından yürütülen “Devrek Baston Satış Merkezi, Müzesi ve Doğa Kültür Parkı” Devrek Kaymakamı Ümit Altay'ın destekleriyle Eylül 2019 yılında kapılarını ziyaretçilere açtı.

Coğrafi işaret olan Devrek Bastonu'nun tanıtımı, tarihi ve kültürel özelliklerinin sergilendiği Devrek Baston Satış Merkez, Müzesi ve Doğa Kültür Parkı Projesinin yer aldığı tesisimizde Devrek bastonculuğunun korunması, sürdürebilirliği ve bastonculuk ve hediyelik eşya alanlarının devamlılığı için iyi bir dinlenme ve çalışma ortamı oluşturulmuştur.

Baston Park’ta Devrek Baston kültürünün sergilendiği Baston Müzesi, yöresel ürünlerin satışa sunulduğu yöresel yemek (beyaz baklava, kömeç, simit) kültürünü yansıtan kır lokantasının yer aldığı ve 2016 yılında Güdümlü Proje Desteği kapsamında BAKKA tarafından desteklenen ihalesi yapılarak Devrek Baston Müzesi ve Doğa ve Kültür Parkı’nın tamamlanması bitirilerek Eylül 2019’da BAKKA’dan teslim alındı.

Tesisimizin içinde baston imalat ve satış dükkanları, hediyelik eşya dükkanları, Devrek baston müzesi, baston imalatı için kara fırın, serender, Devrek ekmeği imalatı için fırın barındıran Devrek evi,100 kişilik kır lokantası, idari bina, güvenlik binası, yöresel ürünler pazarı, bir kilometrelik yürüyüş parkuru, kır düğün alanı, otopark ve mescit yer almakta.

Devrek ve Devrek Bastonu üzerine kurulan tesisimizdeki en büyük amacımız gençlerimizi telefon ve bilgisayar ekranlarından uzaklaştırarak doğa ile sosyal bir hayatın içine sokmak onların daha sosyal bireyler olarak yetişmelerini sağlamak. sadece gençlerimiz için kurulmuş bir tesis değiliz 7'den 70' e her insanın aileleri ile hoş vakit geçirip huzur bulabileceği alanlarımızı da göz ardı etmemek lazım.

Konum olarak Ankara ve İstanbul'dan gelen ziyaretçilerimiz Bartın yada Zonguldak'a giderken yollarının üzerinde bulunan tesisimize uğrayarak dinlenebilir bir çay molası verebilir.

Konaklamak isteyen yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz içinde kaliteli konaklama otellerimiz de mevcuttur."

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU