Advert
Advert
Advert

BELEDİYE 3 AYLIK KİRAYI ALMAYACAK

Devrek Belediyesi pandemi sonrası ilk meclis toplantısı yapıldı.

BELEDİYE 3 AYLIK KİRAYI ALMAYACAK
Bu içerik 2507 kez okundu.
Advert

  

 Devrek Belediyesi pandemi sonrası ilk meclis toplantısı yapıldı.

  Devrek Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan meclis toplantısını Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt Başkanlığında yeni salonda yaptı.

Yeni Terminal Alanında düzenlenen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Hizmet Binası içerisinde yer alan Çok amaçlı Salon (Meclis Toplantı Salonu), Devrek Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı ile hizmete açıldı. Devrek Belediyesi sosyal medya hesaplarından ve Belediye binasının önünde bulunan led ekrandan canlı olarak yayınlanan meclis toplantısı, yapılan yoklamanın ardından saygı duruşuyla başladı.

Temmuz ayı toplantısı, Encümen seçimi, İmar Komisyonu Üye secimi, Plan ve Bütçe Komisyonu Üye seçimi, Türlü İşler Komisyonu üye seçimi müzakereleri ile başladı. Toplantı daha sonra 2019 yılına ait faaliyet raporunun okunması ve 2019 yılı idare kesin hesabı ve Taşınır Kesin hesabının müzakeresi ile devam etti.

ENCÜMEN ÜYELERİ

Belediye encümen üyeleri seçimi yapıldı. Encümen üyeliğine; Vacit Durdubaş ve Çetin Kuzlu seçildi.

İMAR KOMİSYONU

Devrek Belediye Meclisi'nde İmar Komisyonu üyeleri seçildi. İmar Komisyonu'na Hüsnü Işık, Gökhan Göktepe, Recep İnam, Emre Ocakçıoğlu ve Şevket Getir seçildi.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

 Plan ve Bütçe Komisyonu'na; Şeref Aydınlı, Osman Eroğlu, Aziz Güney, Ertan Civak ve Recep Korun seçildi.

TÜRLÜ İŞLER KOMİSYONU

 Türlü Işler Komisyonu'naYakup Salmanoğlu, Faik Mekik, Vacit Durdubaş,Çetin Kuzlu ve Fikret Kocaman seçildi.

Belediye Başkanı Çetin Bozkurt Başkanlığında gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda 14 gündem maddesi görüşüldü. Mahalle Sazlıkçayı Mevkii 467 ada 1 parselde (Emniyet Tesis Alanı) imar planı değişiklik talebini i imar komisyonuna sevk edildi. İmar komisyonu maddenin ertelenmesine karar verdi.  Belediyenin Kiracı ve Su Mükelleflerine tahakkuk eden borçların gecikme zamları ve çevre temizlik vergisi ile reklam tabela vergisinin kapalı kaldıkları 3 aylık dönemde alınmamasını içeren madde oy birliğiyle kabul edildi.

 Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt,”Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında pandemi sürecinde faaliyetlerini durduran belediye mülklerinde kiracı olan esnaftan 3 aylık kira alınmayacak” dedi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Bozkurt, “Önemli bir sürecin akabinde bu toplantıları tedbirli olarak da olsa yapabilmek güzel. Türkiye de olağanüstü tedbirler uygulandı. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Tedavi gören hastalara şifa diliyorum. Devrek Kaymakamlığı ve Devrek Belediyesi olarak ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda  olarak en az vakanın görüldüğü ilçelerden birisi olmayı başardık.” dedi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında pandemi sürecinde faaliyetlerini durduran belediye mülklerinde kiracı olan esnaflarından 3 aylık kiranın alınmayacağını belirten Bozkurt, “Bilindiği üzere koronavirüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla İçişleri Bakanlığı bazı işyerlerinin faaliyetlerini geçici süre durdurmuştu. Alınan tedbirler gereği faaliyetleri durdurulan işyerlerinin yanı sıra koronavirüs tehlikesi nedeniyle bazı işyerleri de bu durumdan ekonomik olarak olumsuz etkilendi.

Bu süreçte belediyemizin kiracıları da aynı sıkıntıları yaşadı.Belediye encümeninden aldığımız kararla Yeni tip koronavirüs (kovid-19) tedbirleri kapsamında pandemi sürecinde faaliyetlerini durduran belediye mülklerinde kiracı olan esnafımızdan 3 aylık kirayı almayacağız. Buna ek olarak bu 3 aylık sürede kalpalı kalan esnafımızdan çevre temizlik ve reklam tabela vergisi ile tüm Devrek' in 3 aylık gecikmiş su faturalarından gecikme faizlerini almayacağız. Belediye olarak pandemi süresince her zaman esnaflarımızın yanlarında olduk. Normalleşme süreciyle birlikte belirlenen kurallara uyarak işlerine devam eden esnaflarımızın en kısa sürede zor günleri atlatmasını temenni ediyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR