Advert
Advert
Advert

GÖZ GÖRE GÖRE GELİYOR

Zonguldak Köprüsü tehlike saçıyor. Devrek’ te yaklaşık 22 yıldır kullanımda olan Zonguldak Köprüsü yenilenmeyi bekliyor.

GÖZ GÖRE GÖRE GELİYOR
Bu içerik 6276 kez okundu.
Advert

 

  -Sercan KAPUSUZ-

 Zonguldak Köprüsü tehlike saçıyor.  Devrek’ te yaklaşık 22 yıldır kullanımda olan Zonguldak Köprüsü yenilenmeyi bekliyor.

AYLAR GEÇTİ DURUM HALA AYNI

21 Kasım 2019 tarihli daha önceki haberimizde köprünün durumunu paylaşmıştık. Haberimizin üzerinden aylar geçmesine rağmen yetkililerden herhangi bir açıklamaya yada köprüyle ilgili bir inceleme yapılmadı.

AYAKLARI PARÇALANIYOR

22 yıl önce Devrek'te gerçekleşen sel felaketi sonrası inşa edilen Zonguldak köprüsü olarak ta bilinen köprünün taşıyıcı ayakları zamanın vermiş olduğu yorgunluk ve bakımsızlıktan dolayı parçalanmaya başladı. Köprüyü kullanan vatandaşlar yağmur mevsiminde olmasından ve Devrek Çayı'nın suyunun bu yağmurlar nedeniyle yükselerek köprünün ayaklarını zorlayarak köprünün çöküp bir felakete yol açmasından endişe duyuyor.

VATANDAŞ ÇÖKMESİNDEN ENDİŞELİ

Çaycuma'da 6 Nisan 2012’de 15 kişinin öldüğü köprü faciasıyla her an burun buruna olduklarını dile getiren vatandaşlar; " Devrek Çayı üzerine 22 yıl önce yapılan Zonguldak Köprüsü taşıyıcı ayaklarında bulunan çatlaklar ve ayrılan parçalardan dolayı çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Köprüyü kullanırken tedirgin oluyoruz acaba çöker mi diye. Zonguldak köprüsü Devrek merkez ile Karşıyaka'yı bir birine bağlayan ve günlük araç ile yaya geçişinin çok olduğu bir köprü.

YETİLİLERİ GÖREV BAŞINA DAVET EDİYORUZ

  Köprünün bakımıyla ilgilenen Karayolları 15’inci Bölge Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri (DSİ) Şube Müdürlüğü görevlilerini köprüde gerekli işlemleri yapmaları için görevi başına davet ediyoruz. Köprünün bakım ve onarıma alınması için bir felaketin  mi yaşanması bir canın mı yanması gerekiyor? "dedi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM