Advert
Advert
Advert

DEMİR: KENDİNİZİ İZOLE EDİN

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, madencilere seslenerek uyarılarda bulundu.

DEMİR: KENDİNİZİ İZOLE EDİN
Bu içerik 1014 kez okundu.
Advert

 

 Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, madencilere seslenerek uyarılarda bulundu. Demir; “kendinizi çok iyi izole ederek gelir kaybı yaşamayın” dedi.

Sendika olarak yaşanan duruma üzüldüklerini belirten Tayfun Demir; 14 günlük karantina süresinin idari izinden kesileceğini hatırlatarak şunları söyledi; “Bu konuları biz sendikacılar olarak üzülerek takip ediyoruz.

İşçi arkadaşlarımızın ziyaretine uzaktan ve yakından gelen misafirlerden dolayı zaman zaman sıkıntılar meydana gelmekte. Coronavirüsü tespit edilen madenci arkadaşlarımız,gelen misafirlerden kaynaklı yakın temastan dolayı virüs bulaşmıştır. Bu arkadaşlarımızın üç günlük tedavi sürecinde sonuçlar zaman zaman negatif zaman zaman ise pozitif çıkıyor. Bu süreçte Virüse yakalanan madencilerimizin mağduriyetleri söz konusudur. Bu süreç içerisinde maalesef üzülerek söylüyorum ki, madenci kardeşlerimizin çalışmaktan yana sorunları çıkıyor ve kronik rahatsızlığı bulunmayan madenci arkadaşlarımızın dışındaki arkadaşlarımız Cumhurbaşkanlığı Genelgesi gereği idari izin kapsamına alınamıyor. Madenci arkadaşlarımız bu sürede normal izinlerinden kullanmak zorunda kalıyorlar. Buda arkadaşlarımıza ciddi manada mağduriyetler yaratıyor.

Bu tedavi sürecinde arkadaşlarımızın kendilerine çok dikkat etmeleri gerekiyor. Bir işçi kardeşimize istirahat verildiğinde yakın temastan uzak durarak işçi arkadaşlarımızın arasında ve kalabalıkta dolaşmasınlar. Sendika olarak işçi arkadaşlarımızın kayıplarına üzülüyoruz.

Bu tür testlere tabi olan arkadaşlarımız varsa ailelerinden ve kalabalık ortamlardan uzak durarak kendilerini izole etmeleri gerekiyor. Kurumun bu kadar önlem almasına rağmen madencilerimizin dışarıdan salgına maruz kalmaları bizleri ciddi anlamda üzüyor. Hastalığa yakalan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR