Advert
Advert
Advert

SONUÇLAR PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLANACAK

Liseye Geçiş Sınavı ardından gözler sonuçlar ve tercihlere çevrildi. MEB sınav öncesinde sonuçların açıklanacağı tarihi duyurmuştu.

SONUÇLAR PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLANACAK
Bu içerik 819 kez okundu.
Advert

 

 Liseye Geçiş Sınavı ardından gözler sonuçlar ve tercihlere çevrildi. MEB sınav öncesinde sonuçların açıklanacağı tarihi duyurmuştu. Sonuçların açıklanmasının ardından öğrenciler eğitim hayatlarına devam edecekleri lise tercih yapacak. Peki LGS tercihleri ne zaman yapılır?

8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi sınav (2020-LGS) sonuçları heyecanla bekleniyor. 16 Temmuz’da ilan edilecek olan LGS sonuçları ardından tercih süreci başlayacak.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı takvime göre, 2020 LGS sonuçları 16 Temmuz'da açıklanacak. Sonuçlar bakanlığın resmi adresi olan meb.gov.tr üzerinden ilan edilecek ve öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

LGS tercihleri, 16 Temmuz'da ilan edilecek olan LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak. Geçtiğimiz yıla bakıldığında tercihler sonuçlardan yaklaşık 1 hafta sonra açıklanmıştı. Buna göre 2020 LGS tercihlerinin 20-21 Temmuz tarihlerinde başlayacağı öngörülüyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU