Advert
Advert
Advert

ESNAFA EMEKLİLİK MÜJDESİ

30 Haziran 2016'ya kadar olan prim borcunu ödeyen prim, yaş ve yıl şartını tamamlayan esnaflar emekli olacak.

ESNAFA EMEKLİLİK MÜJDESİ
Bu içerik 2569 kez okundu.
Advert

    30 Haziran 2016'ya kadar olan prim borcunu ödeyen prim, yaş ve yıl şartını tamamlayan esnaflar emekli olacak. “Af yasası” ayrıntılarını belirten İsmet Akdemir, esnafa vergi kolaylığı sağlandığını da dile getirdi.

    Devrek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Akdemir, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolle, yeniden yapılandırma kapsamındaki 4B'li (Bağ-Kur) vatandaşlara, borçlarını ödeyip emekli olabilmeleri için herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanma imkanı sağlandı.

    Akdemir yaptığı yazılı açıklama da, “Af Yasası” ile emeklilik şartlarını tamamlamasına rağmen prim borcu olduğu için maaş bağlanmayan esnaf ve sanatkarların verilecek teminatsız kredi ile hemen emekli olabileceklerini bildirerek, “Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolle, yeniden yapılandırma kapsamındaki Bağ-Kur’lu esnaf ve sanatkarımız borçlarını ödeyip emekli olabilmeleri için herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanma imkanı sağlandı. Prim, yaş ve yıl şartını tamamladığı halde prim borcu bulunan esnaf ve sanatkarlarımız krediyle bu borcunu kapatabilecek. Taksitle ödemeyi seçenler borç bittikten sonra emekli maaşına kavuşacaklar. Yıllardır prim borcu nedeniyle emekli olamayan esnaf ve sanatkarlarımızın bu imkandan yararlanmalarını istiyoruz.”dedi.

    Başkan Akdemir,  esnaf ve sanatkarlar odalarına aidat borcu olan esnaf ve sanatkarların bu borçlarının aslını ilk taksitini 30 Kasım 2016 tarihine kadar ödemeleri halinde, gecikme zammının tahsil edilmeyeceğini de kaydetti.

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU