Advert
Advert
Advert

BOZKURT: LOZAN, CUMHURİYET’İN KURULUŞ SENEDİ

BOZKURT: LOZAN, CUMHURİYET’İN KURULUŞ SENEDİ
Bu içerik 906 kez okundu.
Advert

 

 

     Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Bozkurt mesajında, Lozan Antlaşması’nın “Bağımsızlık ve egemenliğimizin uluslararası toplum ve hukuk bakımından tanınması ve tescili olduğuna” vurgu yaptı.

     Başkan Bozkurt mesajında şu görüşlere yer verdi:

     “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş senedi olan Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

      Lozan Barış Antlaşması, Kurtuluş Savaşımızla kazanılan bağımsızlık ve egemenliğimizin uluslararası toplum ve hukuk bakımından tanınması ve tescili olup, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde İsmet İnönü ve arkadaşlarının ulusumuzun tarihine altın harflerle yazdığı bir antlaşmadır.

    Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini ve kuruluş senedini oluşturan Lozan Antlaşması'nın ne kadar iyi müzakere edildiğinin en güçlü göstergesi geçerliliğini bugün de koruyor olmasıdır. Lozan, Mustafa Kemal Atatürk'ün kararlı ve öngörülü yönetimi ile İsmet İnönü başkanlığındaki heyetin üstün diplomatik dehalarıyla ulusumuzu Sevr'e mahkûm etmeye kalkışan emperyalist güçlere ve onların yerli işbirlikçilerine karşı kazanılmış siyasi bir zaferdir.

     97. yıl dönümünde Lozan Barış Antlaşmasını kutluyor, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ile Lozan heyeti üyelerini, Lozan'a giden yolda bu vatan için canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum”

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET