Advert
Advert
Advert

İBRAHİM TIĞ, BAŞKAN BOZKURT’UN BASIN DANIŞMANI OLDU

İbrahim Tığ, Başkan Bozkurt’un Basın Danışmanı oldu

İBRAHİM TIĞ, BAŞKAN BOZKURT’UN BASIN DANIŞMANI OLDU
Bu içerik 3492 kez okundu.
Advert

 

 Devrek ve ülkemizin kültür, sanat ve edebiyat alanında yıllardır hizmet veren gazeteci-yazar İbrahim Tığ, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un Basın Danışmanı oldu. Tığ, Devrek Belediyesi’ndeki görevine bugün başladı.

İBRAHİM TIĞ KİMDİR?

    1970 Devrek doğumlu olan İbrahim Tığ, ilk, orta ve lise öğrenimini Devrek'te, Yükseköğrenimini Dicle Üniversitesi'nde “mimar” olarak tamamladı. Gazetecilik mesleğine 14 Ocak 1986 tarihinde başlayan Tığ, yine aynı yıl başladığı yazın yaşamında şiirleri; Kıyı, Karşı, Gerçek Sanat, Aykırı Sanat, Milliyet Sanat,  İnsancıl, Tay, Tan (Yugoslavya), Ortam (KKTC), Türkstar (Almanya), Ünlem, Damar, Eski Edebiyat, Biçem, Şehir, Sözcükler, Varlık, Yaklaşım, Evrensel, Berfin Bahar, Keşke, Yeni E vb. sanat edebiyat dergilerinde yayınlandı.

      2000’e Doğru Dergisi, Cumhuriyet ve Aydınlık (günlük) gazeteleri ile Anadolu Ajansı’nda muhabirlik yaptı. 1994 yılında Devrek'te, Günlük Bölge Haber Gazetesi'ni kurdu ve halen bu gazetenin sahipliğini ve yazarlığını yapıyor. Sürekli Basın Kartı sahibi olan Tığ, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN), Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (FIJ) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi.

     Devrek’te, Aralık 2004 den itibaren de Şehir Edebiyat Dergisini çıkarıyor. (142. sayıya ulaştı)

       Eserleri: İlk Yaz Vurgunu  (Şiir-1994), Neler Gizliyor Adın  (Şiir-1998), Karabayır (Öykü-2005), Yitik Zaman Düşleri  (Şiir-2006), Rüştü Onur, Yaşamı, Sanatı, Eserleri (Araştırma-2010), Rüştü Onur: Mektubun Avcumda (Mektup-2013, Rüştü Onur: Sanatı / Yaşamı ve Eserleri-2014, Sarıaylar (Şiir-2014), Rüştü Onur: Benim Şeker Yavrum (Araştırma-2015),Kiraz Aldım Dikmeden/ Devrek Türküleri (Derleme-2017), Sur ve Sır (Şiir-2018), Aldım Dikmeden/ Devrek Türküleri-2 (Derleme-2019) ve Söğe (Öykü-2019).

      Ödülleri:

      -Yugoslavya Tan Gazetesi Şiir Özendirme Ödülü

      -2011 Raşit Kara Mansiyon Ödülü

      -2018 Kemal Özer Jüri Özel Ödülü

      -2019 Pusula Sahaf Kitabevi Emek Ödülü

      Halen Devrek Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK) Başkanlığını yürüten Tığ evli ve 2 çocuk babası.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM