Advert
Advert
Advert

YEŞİL: VAKA SAYISI 18'E DÜŞTÜ

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı maden ocaklarında görülen koronavirüs vaka sayıları ile ilgili son gelişmeleri aktardı.

YEŞİL: VAKA SAYISI 18'E DÜŞTÜ
Bu içerik 616 kez okundu.
Advert

 

 Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı maden ocaklarında görülen koronavirüs vaka sayıları ile ilgili son gelişmeleri aktardı. Yeşil, TTK'ya bağlı maden ocaklarında görülen vaka sayılarının toplamda 18'e, karantinada olan işçilerin sayısının ise 60'a düştüğünü söyledi.

Tüm dünyayı saran koronavirüs ile mücadele aralıksız devam ediyor. Her işletme ve kurumda olduğu gibi TTK'da da koronavirüs vaka sayılarında geçtiğimiz haftalarda büyük artış yaşanmıştı.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil de, bu hafta itibariyle son covid-19 vaka sayılarını paylaştı. Yeşil, TTK'ya bağlı maden ocaklarında görülen vaka sayılarının toplamda 18'e, filyasyon ekibinin belirlediği, karantinada olan işçilerin sayısının ise 60'a düştüğünü belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yeşil, salgın ile mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini belirterek şunları söyledi: "Koronavirüs bildiğiniz gibi yaygın bir şekilde artmaya devam ediyor ülkemizde. Tabiki Zonguldak'ta da, TTK'da da zaman zaman maalesef artışlar yaşanacak. Geçen hafta sadece bir müessesemizde 60'a yakın arkadaşımız pozitif vaka olarak tespit edilmişti. Bu hafta itibariyle toplam vaka sayımız 18'e, filyasyon ekibinin belirlediği karantinadaki işçi arkadaşlarımızın sayısı ise 60'a düştü. Bu da bizim için sevindirici. Arkadaşlarımızı sürekli uyarıyoruz. Hepimizin ortak hedefi bir an evvel bu virüs illetinden kurtulmak." dedi.

Başkan Yeşil, bir kez daha maske, mesafe ve hijyen uyarılarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgu yaptı. Öte yandan Başkan Yeşil, 1 maden işçisinin hastanede tedavi gördüğünü, sağlık durumunun ise iyiye gittiğini dile getirdi. Yeşil; "Her seferinde sosyal mesafe, maske ve hijyen koşullarına uyarak bu virüsün önüne geçebileceğimizi söylüyoruz. Vakalarımız düştü, bu da bizim için gerçekten sevindirici. Sadece 1 arkadaşımız hastanede. Hastalığı biraz ilerlediği için tedavi görüyor. Son aldığımız bilgilere göre, onun da sağlık durumu iyiye gidiyor." ifadelerine yer verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN