Advert
Advert
Advert

40 MADENCİ KARANTİNADA

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Corona Virüs olan Genel Başkan Hakan Yeşil’in durumu hakkında bilgi verdi.

40 MADENCİ KARANTİNADA
Bu içerik 831 kez okundu.
Advert

 

 GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Corona Virüs olan Genel Başkan Hakan Yeşil’in durumu hakkında bilgi verdi. İşçilerde vaka sayısının bir ara arttığını ancak şimdi düşüşe geçtiğini belirten Mutlu “TTK’da çalışan arkadaşlarımızdan Covid-19 testi pozitif olan 18 kişinin karantina süreci devam ediyor. Bunun yanında 40 arkadaşımız da yakın çalışma ve temas ortamı olduğu için karantina süreleri devam ediyor” dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı maden ocaklarında görülen, Corona Virüs vakalarında devam eden sayılar ve karantina süreci hakkında bilgi verdi.

Başkan Yardımcısı Mutlu, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’in Cuma günü yaptırdığı testin pozitif çıktığını ve evde karantinada olduğunu söyledi. Pandemi süreci hakkında bilgi veren Mutlu, “Vakalar azalıyor ve sayılar kontrol altına alındı” dedi.

“SAĞLIKLI VE DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDEREK SÜRECİ EN HAFİF ŞEKİLDE ATLATMAYI HEDEFLİYORUZ”

Karantinada olan maden işçilerinin sayısının 40’a, testi pozitif çıkan işçi sayısının ise 18 olduğunu dile getiren Mutlu şunları söyledi: “TTK’da çalışan arkadaşlarımızdan Covid-19 testi pozitif olan 18 kişinin karantina süreci devam ediyor. Bunun yanında 40 arkadaşımız da yakın çalışma ve temas ortamı olduğu için karantina süreleri devam ediyor. Gün geçtikte vakalar azalıyor. Yakın zamanda vaka sayıları yükselmişti. Şu an itibariyle vaka sayısı kontrol altında alındı. Türkiye ve Zonguldak ortalamasına bakıldığı TTK’da çalışan arkadaşlarımızın sağlıklı ve dikkatli bir şekilde çalışmaya devam ederek bu süreci en hafif şekilde atlatmayı hedefliyoruz. Genel Başkanımız Hakan Yeşil’in Cuma günü akşamı verdiği testi pozitif çıktı. Şuan kendileri ev karantinasında bulunuyor ve sağlığında herhangi bir sorun yok. İnşallah en kısa zamanda salgını atlatarak görevinin başına dönecek. Kendisine acil şifalar diliyoruz.”

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN