Advert
Advert
Advert

CUMHURİYET’İMİZİN 97. YILI KUTLU OLSUN!...

Devrek Eğitim Sen Temsilciliği, Cumhuriyetin 97.yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

CUMHURİYET’İMİZİN 97. YILI KUTLU OLSUN!...
Bu içerik 661 kez okundu.
Advert

 

 Devrek Eğitim Sen Temsilciliği, Cumhuriyetin 97.yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 “Türkiye’de yaşayan farklı kimlik, kültür ve inançlara sahip halkların omuz omuza vererek emperyalist işgale karşı birlikte yürüttükleri mücadele sonucunda Cumhuriyet’in ilan edilmesinin üzerinden 97 yıl geçtiğinin belirtildiği mesajda, “Cumhuriyet’in kuruluş sürecinde halkların emperyalizme karşı yürüttükleri ortak mücadeleyle yaratılan bütün değerler, dayatmacı, baskıcı, kutuplaştırıcı ve ayrımcı uygulamalarla yok sayılırken, bugüne kadar kazanılan tüm ilerici birikimler ve haklar birer birer geri alınmaya çalışılmaktadır.”denildi.

  Eğitim Sen’in mesajında şu görüşlere yer verildi:   “Özellikle salgınla birlikte yaşanan son bir yıllık süreçte, yaşamlar daha zor, ekonomik sıkıntılar çok daha fazla hissedilmektedir. Sağlık ve eğitim başta olmak üzere temel yaşam alanlarında asgari hizmetler, pek çok Türkiye Cumhuriyetİ vatandaşı için ulaşılmaz hale gelmiştir.

Siyasal iktidarın eğitimi ve tüm toplumsal yaşamı kendi siyasal hedeflerine, özellikle dini kurallara göre biçimlendirme yaklaşımı artarak sürerken, özellikle çocuk, genç ve kadın haklarına yönelik eşitsiz, haksız uygulamalar, istismar ve şiddet olayları hiç olmadığı kadar artmıştır. Başta çocuk hakları olmak üzere, en temel insan hakları açık tehdit altındadır. Bu dönemde çocuklar okulsuz kaldıkları gibi çocuk işçilik de artmaktadır.

   Giderek belirginleşen ekonomik krizin faturası ve ağırlaşan salgının sorumluluğu; emekçilerin sırtına yıkılmaya çalışılmaktadır. Bunun dışında açlıktan ve hastalıktan korunmak için hiçbir sosyal devlet desteği yapılmamakta, bu ülke için çalışan milyonlarca Cumhuriyet yurttaşı, her gün yoksulluk ve işsizlik tehdidi altında ve hasta olma riskini göze alarak sıkış tıkış toplu ulaşımlarla işine gitmek için çabalamaya devam etmek zorunda kalmaktadır.

  Yurttaşlarının en temel insani yaşam koşullarını korumak ve sunmakla yükümlü olan devlet, sağlık ve eğitim hakkının, her yurttaşı tarafından eşit şekilde kullanılması için hiçbir şey yapmadığı gibi eşitsizlik ve haksızlıkları artıran uygulamalara göz yummakta, destek vermekte sakınca görmemektedir. Eğitimde özel okullar desteklenmekte, işdünyasında patronlar gözetilmekte, sağlıkta özel hasta grupları oluşarak her gün test yaptırma ayrıcalığını yaşayabilmektedirler.

   Ayrıca, düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğü üzerindeki baskılar da artarak sürmektedir.

    Türkiye’nin ihtiyacı, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesiyle Cumhuriyet’e asıl anlamını veren ‘halkın kendi kendini yönetme iradesi’ne hiçbir şekilde ipotek konulmadığı, gerçek anlamda laik ve demokratik, eşitlik ve özgürlükten yana bir sistemin oluşturulmasıdır.

   Türkiye’nin özlem ve talebi, kimsenin kimliği, inancı, mezhebi ya da siyasi düşünceleri görüşü nedeniyle baskı ve ayrımcılığa uğramadığı, ayrımsız herkesin eşit haklar temelinde yaşama hakkına saygı gösterildiği bir ülkede, eşit özgür, demokratik bir Cumhuriyet’te, barış içinde bir arada yaşamaktır.

  Eğitim Sen olarak, halkın göstermelik olarak değil, gerçek anlamda egemen olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, hukukun üstünlüğünün eksiksiz bir şekilde hayata geçirilmesine, eşit, özgür, laik ve demokratik bir Cumhuriyet’in ancak birlikte mücadeleyle yaratılabileceğine olan inancımızla, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz!”

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
  MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ
MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ