Advert
Advert
Advert

40 GENÇ ANKSİYETE BOZUKLUĞU İÇİN DEVREK'TE

5 ülkeden toplam 40 genç anksiyete bozukluğuna dikkat çekmek amacıyla Devrek'te gençlerle bir araya geliyor.

40 GENÇ ANKSİYETE BOZUKLUĞU İÇİN DEVREK'TE
Bu içerik 1162 kez okundu.
Advert

 

-Sercan KAPUSUZ-   

5 ülkeden toplam 40 genç anksiyete bozukluğuna dikkat çekmek amacıyla Devrek'te gençlerle bir araya geliyor.

  Türkiye, Litvanya, Romanya, Bulgaristan ve Portekizli olmak üzere toplam 40 genç, ‘Be in the Moment’ isimli proje ile Devrek'te gençlerle anksiyete bozukluğunu konuşmak, tartışmak ve  Erasmus Plus Gençlik Projeleri ile ilgili bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla bir araya geliyor.

   Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı tarafından onaylanan Erasmus Plus Gençlik Değişimi türündeki  ‘Be in the Moment’ isimli proje 22-29 Kasım 2020 tarihleri arasında Devrek Otel'de gerçekleştiriliyor.

  Kaygısızlar Psikoloji Merkezi tarafından yürütülen, Zift Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Derneği tarafından desteklenen projede, projenin yasal temsilcisi olan Aylin Çelik, proje lideri Nuri Bilirgen ve Portekizli lider Andreia Teıxeıra 40 gençle birlikte, anksiyete(kaygı) bozukluğunun psikolojik bir rahatsızlık olduğu bilincini toplum nezdinde yaygınlaştırmaya çalışıyor.

   Projenin yasal temsilcisi olan Aylin Çelik projeyi şöyle ifade etti: “22-29 Kasım 2020 tarihleri arasında Devrek Otel'de gerçekleştirmeye devam ettiğimiz ‘Be in the Moment’ isimli proje ile Türkiye, Litvanya, Romanya, Bulgaristan ve Portekizli olmak üzere toplam 40 genç proje süreci içerisinde, hem anksiyete bozukluğuna dikkat çekerek hem de Erasmus Plus Gençlik Projelerinden bahsederek Devrek halkını bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

  Projemizde; anksiyete bozukluğunun nedenlerinden, alternatif tedavi yöntemlerinden ve toplumun bu hastalığa bakış açısından bahsediliyor. Bu proje nedeniyle bir araya gelen gençler, aynı zamanda birbirlerinin kültürlerini tanıma ve dillerini öğrenme imkânı da bulabiliyor. Kültürel aktiviteler dahilinde katılımcılar, proje içerisinde gerçekleştirilen grup çalışmaları, araştırmalar, sunumlar ve kültürel çalışmalar da bu kültürel kaynaşmayı destekliyor.

  Aynı zamanda farklı ülkelerden gelen gençlerin bireysel becerilerini geliştirmelerine, farklı kültürler hakkında bilgi edinmelerine, farklı sosyal çevreden ve kültürden insanlarla bir arada işbirliği içinde çalışarak, ön yargılı tutumların köreltilmesine katkı sağlıyoruz.

  Devrek'te gençlerle anksiyete bozukluğunu konuşmak, tartışmak ve  Erasmus Plus Gençlik Projeleri ile ilgili bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla gençleri 22-29 Kasım 2020 tarihleri arasında Devrek Otel'de bekliyoruz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
  MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ
MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ