Advert
Advert
Advert

AFGD: KADINA ŞİDDETE KARŞI BURADAYIM

AFGD Gönüllüleri 700 kişiyi denetledi

AFGD: KADINA ŞİDDETE KARŞI BURADAYIM
Bu içerik 561 kez okundu.
Advert

Yeter Kömecçi

   

   Afet Gönüllüleri Derneği (AFGD) Zonguldak Şubesi AFAD Ekipleri, Devrek Polis Kontrol Noktası’nda Pandemi görevlendirmesiyle dün gece yine denetimlerini sürdürdü.

   AFGD Zonguldak Şubesi AFAD Gönüllüleri Ekibi ile Devrek Polis Kontrol Noktası’nda  akşam 20:00 ile gece 22:00  saatleri arasında yaptıkları denetimlerde,  3 kişiyi pandemi konusunda bilgilendirerek HES Kodu almalarını sağladı. 700 kişinin maske kontrolünü yapan Ekip, HES kodu ve Ateş sorgulaması yaptı, vatandaşı maske takmaları ve mesafe kuralına uyulması konusunda uyarılarda bulundu. 

    Ekipler, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde de vatandaşları çift maske takmaları konusunda uyardı. Ekipler ayrıca 00:24’e kadar devriye atılarak sokakta olan vatandaslara maske ve bilgilendirmeler yapıldı.

 KADINA ŞİDDETE HAYIR

   Afet Gönüllüleri Derneği dün Devrek Cumhuriyet Alanı’nda Devrek Belediyesi’nin katkılarıyla açtığı stantla,  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle “Kadına Şiddete Karşı Buradayım” etkinliği düzenledi.

   AFGD Zonguldak Şubesi Gerel Sekreteri Aycan Köroğlu da yaptığı açıklamada, hemcinslerinin erkeklerden şiddet görmesinin kendisini çok üzdüğünü belirterek, “Arkadaşlarımızla beraber kadınların daha fazla şiddet görmemesi için böyle bir çalışma yaptık. Kadınların da yaşama hakkı var. Onlar da erkekler gibi hür iradelerini kullanarak istedikleri zaman istedikleri şeyi yapabileceklerini düşünüyorum. Kadınlarımıza karşı yapılan şiddet ve baskıları tümden kınıyor, kadınlarımıza şiddete karşı buradayım.” ifadelerini kullandı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU