Advert
Advert
Advert

ACILI BABA: OĞLUM ŞEHİT OLMAKTAN KORKMUYORDU

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Burak Saraçlı'nın babası

ACILI BABA: OĞLUM ŞEHİT OLMAKTAN KORKMUYORDU
Bu içerik 1277 kez okundu.
Advert

Kamil Saraçlı, en son telefonla görüşmesi sırasında "kendisine dikkat etmesi" uyarısında bulunduğu oğlunun "Şehit olmaktan korkmuyorum" sözlerini unutamıyor.

   Vatani görevini yaptığı Bilecik'te terhisine 3 gün kala girdiği uzman erbaş sınavını kazanarak 2013'te Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde göreve başlayan Saraçlı'nın terör operasyonunda şehit düşmesinin hüznünü yaşayan ailesi, bir yandan da yaşadıkları gururla metanetlerini koruyor. Baba Kamil Saraçlı, oğlunun kendi tercihiyle Şırnak'ta göreve başladığını söyledi.

   Oğlunun, görev yeriyle ilgili kendilerine "kırsalda rahatının iyi olduğunu" söylediğini anlatan Saraçlı, "Haftada bir gün mayın tarama görevine giderdi. En son 30 Nisan'da telefonla görüşmüştük. Onu aradığımda arkadaşlarıyla bölükte olduğunu söyledi. Araziye çıkarken kendisine dikkat etmesini söyledim ancak gülerek bana 'Şehit olurum' ve 'Şehit olmaktan korkmuyorum' demişti." ifadelerini kullandı.

  Saraçlı, oğlunun, şehit düştüğü gün memleketten arkadaşı olan meslektaşının yerine göreve gittiğini ve ona "Senin eşin ve çocuğun var. Benim çocuğum yok. Şehit olursam ben olayım." dediğini öğrendiklerini dile getirdi.

“EV ALMAK İÇİN KREDİ ÇEKMİŞTİ”

   Oğlunun, kendilerine ev alma hayalini gerçekleştirdiğini belirten Saraçlı, şunları kaydetti:"Uzman çavuş olduğunda ilk görev yeri olarak Şırnak'ı seçti. Biz başka yerler de yazmasını istedik ama 'Baba ben oraya gideceğim' dedi. Şırnak'ta ilk göreve başladığında 'Baba ben ev alacağım' dedi. Köyümüzden ev almak için bankadan 2014'te iki ayrı kredi çekti. Biri 50 bin, diğeri ise 10 bin liraydı. Kredi taksidinin biri kasımda, diğeri ise 2017'de bitecekti. Vasiyeti üzerine şehit düştüğünde cenazesini oraya götürdük. Bana 'Baba, şehit olursam ilk önce dedemin evine, daha sonra yeni aldığımız eve beni götürün' demişti. Hayallerini gerçekleştirdi ama aldığı evde çok vakit geçiremedi."

   Şırnak'ın Gazi Paşa Mahallesi'nde 1 Mayıs'ta teröristlerce açılan ateş sonucu Uzman Çavuş Burak Saraçlı şehit düşmüştü. Saraçlı'nın cenazesi, vasiyeti üzerine Gökçebey ilçesine bağlı Hacımasa köyünde yeni aldığı evine getirilmiş, daha sonra köy mezarlığında toprağa verilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
  MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ
MATEMATİĞİN DEHALARI DEVREK'TE TER DÖKTÜ