Advert
Advert
Advert

700 MADEN ŞEHİDİ YAKINI KAMUDA İŞ BEKLİYOR

Zonguldak Maden Şehidi Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, Soma'daki maden şehitlerinin yakınlarına tanınan, "Kamuda bir yakınının işe yerleştirilmesi" hakkının Türkiye genelindeki 700 maden şehidi yakınına da tanınmasına yönelik olumlu gelişmelerin yaş

 700 MADEN ŞEHİDİ YAKINI KAMUDA İŞ BEKLİYOR
Bu içerik 2369 kez okundu.
Advert

   Zonguldak Maden Şehidi Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, Soma'daki maden şehitlerinin yakınlarına tanınan, "Kamuda bir yakınının işe yerleştirilmesi" hakkının Türkiye genelindeki 700 maden şehidi yakınına da tanınmasına yönelik olumlu gelişmelerin yaşandığını söyledi. 

 OLUMLU SONUÇ BEKLENİYOR

  Yiğit, yaptığı açıklamada, 11 Eylül 2015 tarihinde Zonguldak Bölge İdare Mahkemesine, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'ne karşı, "Soma'daki maden şehitlerinin yakınlarına kamuda sağlanan iş imkanının Türkiye genelindeki maden şehitlerinin yakınlarına da tanınması" yönünde açtıkları davanın Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi tarafından lehlerine sonuçlandığını, Anayasa Mahkemesi'ne giden dosyadan olumlu sonuç gelmesini beklediklerini söyledi.  

700 MADEN ŞEHİDİ YAKINI ÜMİTLİ

  Soma'da şehit olan madencilerin yakınlarına kamuda iş imkanı sağlanırken Zonguldak başta olmak üzere Türkiye'nin pek çok yerinde yaşamına devam eden maden şehidi yakınlarının mağdur edildiğini anlatan Yiğit, "Anayasa Mahkemesi'nden gelecek kararı 700 maden şehidinin evlatları olarak heyecan ve umutla beklemekteyiz" dedi.  

MECLİSTE ÖNERGE HAZIRLIĞI

  Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda Soma'da şehit olan madencilerin ailelerine tanınan hakların diğer maden şehitlerinin yakınlarına da tanınması için önerge hazırlandığına yönelik açıklamaların önemine de değinen Çetin, şöyle konuştu: "Bizlerin yüzünü güldüren, umutlu bekleyişimizi arttıran bir gelişmenin de meclisimize önerge ile geleceğini öğrendik. Soma'da şehit olan madenci kardeşlerimizin yakınları kamuda iş imkanı sağlanırken diğer maden şehitlerinin ailelerinin faydalandırılmaması anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. Gerek meclisimiz gerekse hukuki süreç lehimize sonuçlanacaktır. Çalışmalarından dolayı milletvekillerimize teşekkür ediyoruz."

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN