Advert
Advert
Advert

TURPCU: HAKSIZLIĞA UĞRAYAN HERKESİN YANINDAYIZ

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından düzenlenen dayanışma gecesinde yaptığı konuşmada, CHP olarak baskılara karşı mücadele eden Eğitim Sen'in ve haksızlığa uğrayan herkesin yanında olduklarını belirt

 TURPCU: HAKSIZLIĞA UĞRAYAN HERKESİN YANINDAYIZ
Bu içerik 2182 kez okundu.
Advert

   CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından düzenlenen dayanışma gecesinde yaptığı konuşmada, CHP olarak baskılara karşı mücadele eden Eğitim Sen'in ve haksızlığa uğrayan herkesin yanında olduklarını belirtti.

   Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından 10 Ekim Ankara Katliamı birinci yıl dönümü etkinliği ve 15 Ekim Ankara mitingi nedeniyle ertelenen 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Kutlama ve Dayanışma Gecesi yoğun bir katlımla kutlandı. Çaycuma SEKA Sosyal Tesislerinde yapılan dayanışma gecesine 180 kişi katıldı. Geceye Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca tarafından mesaj  gönderildi.

   Geceye Eğitim Sen üyelerinin yanı sıra CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Çaycuma eski Belediye Başkanlarından Osman Metin Yurtbay, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Devrek İlçe Başkan Vekili Malike Aydınlı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ADD Çaycuma Şube Başkanı Kıvılcım Kalyoncu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İşçi Emeklileri Derneği Çaycuma Şube Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Çaycuma Pehlivanlar Mahallesi Muhtarı Mithat Yeşil, Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, Eğitim Sen Devrek Temsilcisi Satuk Kadam ve Yönetim Kurulu üyeleri, Eğitim Sen Gökçebey Temsilcisi Servet Büyükkol, Gölköy Köy Enstitüsü mezunlarından Saim Şen, Ali Nuri Güntekin, Afet Köktürk ve İsmet Kalfa'nın da aralarında bulunduğu 180 kişi katıldı.  Gecede bu yıl emekli olan Eğitim Sen üyeleri Ömer Çalova, Sezai Özkan, Ramazan Başoğlu ve Erol Turpçu'ya plaket verildi.

GÜNSAN: BU ZOR SÜREÇ ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYLE AŞILACAK

  Slayt gösterimiyle başlayan gecede Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan, yaptığı konuşmada dayanışma gecesine katılan, destek olan herkese teşekkür etti. Günsan zor günlerden geçildiğini, Eğitim Sen'in zor günlerin sendikası olduğunu, bu zor sürecin örgütlü mücadele ile aşılacağını belirterek, eğitim emekçilerini Eğitim Sen'de örgütlenmeye çağırdı. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının başladığını Hükümetin asıl hedefinin iş güvencesini ortadan kaldırmak olduğunu vurgulayan Günsan, kararlı bir şekilde laik, bilimsel ve demokratik eğitim mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.

AKYOL: TÜM EĞİTİM EMEKÇİLERİNE DESTEK OLUYORUZ

    Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ise Encümen­i Muallimin`den TÖDMF'ye, TÖS'den TÖB­DER'e, TÖB­DER'den Eğitim Sen'e 110 yıllık eğitim emekçilerinin mücadeleci geleneğinin tüm iktidarların hedefi olduğunu belirterek "Bu örgütlü mücadele geleneği sayısız badire atlattı ve hepsinden de alnının akıyla çıktı. Sendikal eylem ve etkinliklerimiz cezalandırılmak isteniyor. Saldırı örgütlü mücadeleye dönük bir saldırıdır. Eğitim Sen yaratılmak istenen korku ve sindirme politikasına pabuç bırakacak bir sendika değildir. Eğitim Sen'in açıklayamayacağı hiçbir eylem ve etkinliği olamaz. Açığa alınan, ihraç edilen üyelerimizin geri dönmesi için çok yönlü bir mücadele yürütüyoruz. Bütün üyelerimiz görevlerine dönene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Eğitim Sen bu zor günlerde sadece üyelerine değil mağdur olan hukuksuz bir şekilde açığa alınan, ihraç edilen tüm eğitim emekçilerine de destek olmaktadır." dedi.

TURPÇU: EĞİTİM SEN'İN VE HAKSIZLIĞA UĞRAYAN HERKESİN YANINDAYIZ

    CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, geceyi düzenleyen Eğitim Sen'i kutlayarak, CHP olarak baskılara karşı mücadele eden Eğitim Sen'in ve haksızlığa uğrayan herkesin yanında olduklarını belirtti. Turpçu, diğer illerde yargı karlarının uygulanıp okul müdürlerini göreve başlatıldığını ancak Zonguldak ve ilçelerinde yargı karlarına rağmen görevlerine başlatılmayan 8'i Eğitim Sen üyesi toplam11 okul müdürünün mağduriyetini Meclise taşıyıp Milli Eğitim Bakanına soracağını söyledi.

KANTARCI: BİLİMİN OLDUĞU YERDE HURAFE BARINAMAZ

    Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise gecenin yapıldığı SEKA SosyalTesislerinin geçen yıla kadar atıl durumda olduğunu, tesisleri Çaycuma'ya kazandırdıklarını belirterek Çaycuma'ya bir bilim merkezi kuracaklarını söyledi. Kantarcı, bilimin olduğu yerde hurafenin barınamayacağını vurgulayarak toplumu karanlık düşüncelerden kurtarmanın yolunun bilimle olacağına dikkat çekti ve bilim merkezi için öğretmenlerden destek istedi.

  Gece Murat Demirtaş, Ozan Alver ve Kurtuluş Düzlü'nün söylediği türkülerle devam etti

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET