Advert
Advert
Advert

KARADEMİR: ÖZGÜRLÜĞÜN SİMGESİ, CUMHURİYETİN SESİ OLDU

Devrek’te, “Adalet ve Demokrasi Haftası” dolayısıyla Uğur Mumcu Parkı’nda anma etkinliği düzenlendi.

KARADEMİR: ÖZGÜRLÜĞÜN SİMGESİ, CUMHURİYETİN SESİ OLDU
Bu içerik 819 kez okundu.
Advert

 

   Devrek’te, “Adalet ve Demokrasi Haftası” dolayısıyla Uğur Mumcu Parkı’nda anma etkinliği düzenlendi.

    Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Devrek Şubesi’nce düzenlenen anma töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

    ADD Devrek Şube Başkanı Tülay Karademir burada yaptığı konuşmada, “24 Ocak 1993’te katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990’da katledilen Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ölüm yıl dönümleri arasındaki günleri içeren haftanın ‘Adalet ve Demokrasi Haftası’ olduğunu hatırlattı.

    Başkan Karademir konuşmasında, “1993 yılından bu yana düzenlenen hafta, demokrasi ve adaletin kurumsallaşması için el ele veren, tam bağımsızlık inancını ve Kuvay-ı Milliye bayrağını yere düşürmeden, günümüze ışık tutan Türk aydınlarını minnetle anıyoruz.”ifadelerini kullandı.

    Konuşmasını, “Özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü savunan cesur kalem Uğur Mumcu’yu 28. ölüm yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz.”diye devam eden ADD Devrek Şube Başkanı Karademir, “Aydınlanmanın öncülerinden, Cumhuriyetin, çağdaşlığın, demokrasinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin, ulusal bütünlüğün yılmaz savunucusu, yaşamını toplumun gerçekleri öğrenmesine adayan, doğruların üzerine korkusuzca giden Mumcu, özgürlüğün simgesi, Cumhuriyetin sesi olmuştur. Onun bir araştırmacı gazeteci, düşünür olarak üstünde durduğu konuların, yaptığı çalışmaların, günümüz için ne kadar aydınlatıcı olduğunu bugün daha da iyi anlıyoruz. Yılmamış, yıldırılamamış tüm demokrasi şehitlerimize; bizlere kattıkları için teşekkür ediyor, özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü savunan cesur kalem Uğur Mumcu’yu 28. ölüm yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz.” Dedi.

      Başkan Karademir konuşmasını şöyle sürdürdü:

     “Muammer Aksoy, Gaffar Okkan, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Abdi İpekçi, Çetin Emeç gibi adını sayamadığımız nice aydınlarımız aydınlık bir gelecek için Gazi Mustafa Kemal’in çizdiği yolda hiçbir güçten korkmadan ilerlerken katledilmişlerdir. Bağımsız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti için büyük bedeller ödeyen aydınlarımız ve daha niceleri

susturulamadı. Susturulamayacak. Bizler de canını, demokratik ve çağdaş bir Türkiye özleminde sonlandıran bu cesur insanların açtığı yolda yürümeye devam edeceğiz. Söylediklerinin canı pahasına arkasında duranlar, belki size layık olamadık. Fakat şunu da bilmenizi isteriz her şeye rağmen tambağımsız,laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti için bizler de ölüme hazırız. Yıllar önce sevgili Uğur Mumcu, “Kanıtlanan bir başka gerçek de “hukuk devleti” sisteminin vazgeçilmez varlığı ve önemidir. “Hukuk devleti”nin zedelendiği her ülke kargaşalarla, zorbalıklarla, diktatörlüklerle karşılaşmak yazgısı ile karşı karşıyadır. Hukuk devleti, bireylerin olduğu gibi, sendikaların, partilerin ve kurumların ortak güvencesidir. 

     Bugün gelinen noktada ise hukuka aykırı soruşturmalar, savunma hakkının kısıtlandığı yargılamalar, yapılırken kimseden çıt çıkmıyor. Akamemik kadrolar sessiz, silahı kalem olan basınımız susturulmak amacıyla baskı altında, savunma, savunulmaya muhtaç hale getirilmeye çalışıyor.Farklı düşünce ve söze tahammül edilmeyen anlayışa rağmen biz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olan yurtseverler  olarak:

   ‘....Mezar taşı gibi dimdik, mezar toprağı gibi taptaze uzattık boynumuzu yağlı kementlere, korkmadan öldük ey halkım, Unutma bizi…’ diyen o yüce gönüllü insanı Unutturmayacağımızı bir kez daha hatırlatıp sonsuz saygılarımızı sunuyoruz.”

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU