Advert
Advert
Advert

NAZLIAKA: İKTİDARA KADINLAR İLE YÜRÜYECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, partisinin Zonguldak il Teşkilatını ziyaret etti.

NAZLIAKA: İKTİDARA KADINLAR İLE YÜRÜYECEĞİZ
Bu içerik 472 kez okundu.
Advert

 

 Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, partisinin Zonguldak il Teşkilatını ziyaret etti. Başkan Nazlıaka Zonguldak örgütünde kadınlarla sohbet etti. Aylin Nazlıaka, iktidara kadınlarla birlikte yürüyeceklerini belirterek şunları söyledi:

"Zonguldak'a gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bugün Zonguldak'ta partimizin her kademesinde görev alan yol arkadaşlarımızla birlikte büyük bir buluşma gerçekleştireceğiz. Bu buluşmada kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla hayata geçirmiş olduğumuz 'Yaşam hak proje'mizi anlatacağız. Cumhuriyet Halk Partisi tüm şiddet mağduru olan kadınlara, istismara uğrayan çocuklara hizmet götürebilmek amacıyla genel merkezde 7/24 faaliyet gösteren bir çağrı merkezi kurduk. 444 82 85 numaralı hattı arayanlar buradan her türlü destek alabiliyorlar , ücretsiz hukuki destek imkanı sunuyoruz. Barolarla yapmış olduğumuz protokoller çerçevesinde yine psikolojik danışmanlık desteğini ücretsiz olarak sunabiliyoruz. Derneklerle yapmış olduğumuz sözleşmeler çerçevesinde bunun yanı sıra Kadın Kolları olarak bütün bu mağdur edilen arkadaşlarımızı kollarımızla sımsıkı sarıyoruz. sarmalıyoruz ve zor zamanlarında yanlarında oluyoruz. Savcılığa gittiklerinde karakola gittiklerinde ve duruşmalarda hep onlarla birlikte oluyoruz. Çünkü görüyoruz ki birlikte katıldığımız duruşmalarda daha acil kararlar ortaya çıkıyor bu yüzden de hiç birimiz hepimiz kadar güçlü değiliz.

  Güçlerimizi birleştiriyoruz ve zor zamanlarda özellikle kendisini mağdur hissedenlere ve mağdur olanların yanında olmayı bir görev biliyoruz. Zaten projemizin logosuna baktığımızda da şiddetin panzeri olan sevginin sembolü olan lokasyon işareti iç içe geçmiş durumda bu da şu anlama geliyor: burası şiddetin son bulduğu adrestir diyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi tüm şiddet mağduru olanların bu anlamda sunacakları bir yuva görevini görmektedir. Diliyoruz ki şiddetsiz bir toplum yaratalım, bunu yaratabilmek için öncelikle eşitliği inşa etmemiz gerekiyor. Çünkü nasıl Covit 19'un bir aşısı var. Şiddetin aşısı da eşitliktir."

    Kadınlar hayatta kalma mücadelesi veriyor diyen Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı ve Parti Meclisi üyesi Aylin Nazlıaka, konuşmasına şöyle devam etti:

 Bizler 9 Ağustosta yapılan kurultayla birlikte yeni bir yönetim olarak kadın kollarına geldik. Kendimize iki ana çalışma hattı belirledik. Birincisi örgüt içi çalışmalar ikincisi örgüt dışı çalışmalar. Örgüt içi çalışmalar içinde 2 ana omurga tespit ettik.

Birinci olarak kadın üye sayımızın erkek üye sayımızın üçte biri olduğu oranından yola çıkarak olabildiğince daha fazla kadın üye yapmak. Hızla Türkiye’nin her yerinde kadın-erkek fark etmeden partimizin üye sayısını artırmaya çalışıyoruz.

Örgütlenmede eksik olduğumuz yerlerde örgütlenme çalışmalarımıza hızla başladık. Mart ayı sonuna kadar Türkiye’nin her ili ve ilçesinde var olacağız. Yılsonuna kadarda örgütlenmediğimiz hiçbir belde ve mahalle kalmayacak. Örgüt dışı çalışmalarımız olarak özellikle kadının hayatın her alanında güçlendirilmesi ve kadın politikalarının hayata geçirilmesi noktasında çalışmalarımız sürüyor. Bunlardan bir tanesi önümüzdeki günlerde meclisin gündemine de gelecek olan siyasi partiler yasasında değişiklik yapılmasına dönük çalışmamız.

  İktidar güç kaybettikçe saldırganlaşıyor. Güç kaybettikçe yeni ittifaklar arayışı içerisine geçiyor. Güç kaybettikçe saraya sığınıyor ya bilginiz olsun millet ittifakı dimdik ayakta duruyor.

Dolayısıyla tüm bu süreçlerde ortaklaştığımız konularda yani parlamenter demokrasinin güçlendirilmesi, üstünlerin hukuku yerine hukukun üstünlüğünün kurulması ve güçler ayrılığı ilkesinin hayata geçirilmesi konusunda uzlaştığımız ittifak ortaklarımızla iktidar yolculuğumuzu yürümeye devam ediyoruz."dedi.

CHP kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka Zonguldak'taki ziyaretleri kapsamında pazaryerini gezdi. Genel Başkan Nazlıaka pazar yerinde pazarcılarla sohbet ederek onların dertlerini dinledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET