Advert
Advert
Advert

DEVREK'TE YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI

Koronavirüsle mücadelede girilen normalleşme döneminin ardından bugün Devrek'te yüz yüze eğitim başladı.

DEVREK'TE YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI
Bu içerik 1002 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

 Koronavirüsle mücadelede girilen normalleşme döneminin ardından bugün Devrek'te  yüz yüze eğitim başladı. Koronavirüs risk haritasında, yüksek riskli iller arasında yer alan Devrek'te yüz yüze eğitim başladı.

 Koronavirüs nedeniyle uzun bir süredir okullarından uzak kalan öğrenciler, bugün itibari ile okullarına, öğretmen ve arkadaşlarına kavuştu.  Devrek'te yüz yüze eğitimin başladığı okullardan biri olan Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesi'nde Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdüerleri Cemmalettn Yüceer ve Muhammet Atlı'nın katılımıyla düzenlenen İstiklal Marşı töreninde  öğrenciler sosyal mesafe kuralına uyarak sıraya girdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler tek sıra halinde sınıflara alındı.

 İstiklal Marşı törenine katılan Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, öğrencilerden temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymalarını isteyerek, " Birbirimiz özledik ama bu süreçte sarılmıyoruz. Temizlik, maske ve mesafe kurallarına  kesinlikle uyuyoruz." dedi.

 Sabahat Cemil Ulupınar Fen Lisesi'nde  düzenlene tören sonrası Kahya ve şube müdürleri okul müdürü Turgay Kırgil ve okul öğretmenleriyle kısa bir görüşme yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bakanlar kurulu sonrası açıkladığı riskli iller kategorisine  göre yüksek ve çok yüksek riskli olarak tanımlanan Zonguldak ve ilçelerinde yüz yüze eğitime;

Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı,

İlkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün,

8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat,

12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak başlanacak.

Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacak.

Yüz yüze eğitime başlayacak tüm okul kademeleri ve sınıf düzeylerinde eğitim 2 Mart Salı gününden itibaren başlayacak.

Liselerdeki sınavlar 8 Mart Pazartesi gününden itibaren tüm illerimizde salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilecek.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecek.

Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki uygulamalarda uzaktan eğitime devam edilecektir. Yüz yüze eğitime katılım bütün illerde veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecek.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR