Advert
Advert
Advert

DEVREK'TE DE ESNAF KEPENK AÇTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam ayrıntılarını açıkladığı yeni "kontrollü normalleşme" dönemi Devrek'te de başladı.

DEVREK'TE DE ESNAF KEPENK AÇTI
Bu içerik 1764 kez okundu.
Advert

  

  -Sercan KAPUSUZ-

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam ayrıntılarını açıkladığı yeni "kontrollü normalleşme" dönemi Devrek'te de başladı.

  Devrek'te lokanta, restoran kafeterya ve çay ocakları bugünden itibaren kurallar kapsamında müşteri almaya başladı. Covid-19 risk değerlendirme haritasına göre yüksek riskli iller arasında yer alan Devrek'te restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler yeni kurallar kapsamında 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile hizmet vermeye başladı.

  Devrek'te normalleşme kararlarının açıklanmasının ardından birçok esnaf sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklarını tamamlayarak ilk müşterilerini ağırlarken bazı iş yerlerinde hazırlıkların devam ettiği görüldü.

   ZORLU BİR SÜRECİ GERİDE BIRAKTIK

   Restoran sahibi İlker Kavlak " Müşterimize baya hasret kaldık ve özledik. Uzun aradan sonra müşterimize kavuşacağız. Özellikle kırsaldan gelen ve yemek yiyecek yer bulamayan yada ayakta yamek zorunda kalan müşterilerimiz ve bizim için zorlu bir süreci geride bıraktık diyebiliriz. Hiç çalışmamaktansa bu şekilde yüzde 50 kapasite ile tedbiri elden bırakmadan çalışmak daha iyidir.   

   Restoranımız da önlem olarak, ilk önce yüzde 50 kapasitesi çalışmak üzere restoranın içerisindeki masa düzeni ayarladık. Dezenfektan ve gerekli sarf malzemelerimizi ayarladık. Fakat  bu dönemde çok dikkatli olmamız lazım. Bütün mekanlarımız açık olsun bir daha aynı şekilde kapanma ile karşı karşıya kalmayalım. Maskemizi, temizliğimizi, mesafemizi, hijyenimizi kesinlikle ihmal etmeyelim ve ülkemizden bu korona virüs belasını def edelim." dedi.

  HEP BEREBER BU İŞİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

  Lokanta işletmecisi Erdemir Kart ise, " Yüzde elli kapasiteyle müşterilerimize hizmet vermek için hijyen kurallarını uygulayarak gerekli hazırlıkları yaptık. Yaklaşık 4 aydır beklediğimiz bir karardı, mutluyuz yani. İşimizi de özledik, müşterilerimizi de özledik. Müşterilerimizi sabah 07.00 ile akşam 19.00 arası bekliyoruz.

   Hep birlikte el birliği ile halkımızla beraber bu işin üstesinden geleceğiz. Öncelikle hijyen, temizlik, maske, mesafe kurallarına uyalım tekrardan aynı süreci sil baştan yaşamayalım." dedi.

  ESNAFIN GÜCÜ KALMADI

  Kıraathane işletmecisi Şenol Barutçu,  Uzun bir aradan sonra tekrar işyerlerimizi açtık. Normalleşmeye yavaş yavaş dönüldü. Dikkatli olursak aynı süreci yaşamak zorunda kalmayız. Aynı süreci tekrar yaşamamız halinde esnafın bu ikinci kapanma sürecini kaldırabilecek gücü kalmadı. Bu yüzden biz esnaf ve vatandaş olarak bu süreçte iki kat daha dikkatli olarak hareket etmeliyiz ki özlediğimiz o eski normal günlerimize dönelim.  

  Bu süreç içerisinde yüzde 50 kapasite ile Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu talimatlarla çalışmaya başladık. Sosyal mesafe ve hijyene dikkat edeceğiz. Masalarda dezenfektanlarımız yine bulunmaktadır. Şimdiden hayırlı olsun yeni normalleşmemiz" dedi.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU