Advert
Advert
Advert

BAŞKAN KARADEMİR: DEVRİM YASALARI, LAİK, DEMOKRATİK DÜZENİN TEMELİDİR!

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Devrek Şube Başkanı Tülay Karademir, 3 Mart Devrim Yasalarının 97. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

BAŞKAN KARADEMİR: DEVRİM YASALARI,  LAİK, DEMOKRATİK DÜZENİN TEMELİDİR!
Bu içerik 928 kez okundu.
Advert

   

 Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Devrek Şube Başkanı Tülay Karademir, 3 Mart Devrim Yasalarının 97. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

    Açıklamasında, 3 Mart 1924’ te çıkarılan Devrim Yasalarıyla çağdaşlaşma yolunda büyük bir adım atıldığını, siyaset ile din arasındaki ilişkinin tamamen ortadan kaldırıldığını, toplumun ümmet olmaktan millet olmaya dönüşümü için harekete geçildiğini, ulus devlet olmanın temeli oluşturulduğunu, belirten Başkan Karademir, “Bu yasalarla Aydınlanma, kadın-erkek eşitliği, aklın ve bilimin egemenliği, bağımsızlık, özgürlük ve onurlu yaşam amaçlanmıştır.” dedi.

     “Devrim Yasalarının, Cumhuriyet’in saygın, yetkin, üretken yurttaşlarını yetiştirmeyi hedeflediğini” anlatan Başkan Karademir açıklamasını şöyle sürdürdü:

DİYANET GÖREVİNİ ŞEYHÜLİSLAM GİBİ SÜRDÜRÜYOR

     “Öğrenim Birliği (Tevhid-i Tedrisat) yasasıyla Türk Milleti’nin ortak bir eğitim potasından geçirilerek, aynı ulusal değerleri sahiplenmesi, yurttaşlık bilincinin yerleştirilmesi süreci başlatılmıştır. 97 yıl sonra eğitimimizin geldiği nokta ne ulusal ne de laiktir! Dinselleştirilmiş bir eğitim, toplumu ayrıştırmanın en önemli unsurudur. Devrim Yasaları Anayasamızın 174. Maddesi ile korunuyor olmasına rağmen Öğrenim Birliği Yasası bugün fiilen uygulanmamaktadır. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; Fransa’da Türkçe öğretilmesi konusunda mevkidaşına yazdığı mektupta: ‘Bu öğretim, Fransız milli eğitiminin laiklik, tarafsızlık ve eğitimin parasız olması gibi genel ilkelerine ve yürürlükteki Fransız mevzuatına uygun olarak sağlanır.’ ifadelerini kullanırken, iktidarın ‘Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nden ‘Atatürk ilke ve inkılaplarına, Atatürk milliyetçiliğine bağlı yurttaşlar olarak yetişmeleri’ ifadeleriyle birlikte; ders kitaplarımızdan, Atatürk’ün din ve vicdan özgürlüğüyle ilgili sözlerinin ve laikliğin, çıkarıldığını; laikliğin tehlike olarak gösterildiğini, hatta hedef tahtasına konduğunu unutmuş görünse de, biz unutmadık! Şeriye ve Evkaf Vekaletinin kaldırılarak yerine kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı, görevini Laik Cumhuriyet Yasalarının tanımladığı gibi değil, Şeyhülislam gibi sürdürmektedir. Uygulamaları ve açıklamalarıyla Atatürk düşmanlığını, Devrim Yasaları’na karşıtlığını ortaya koymaktadır.”

DİN SİYASETİN ODAĞI HALİNE GETİRİLMİŞTİR

     Açıklamasında, Halifeliğin kaldırılmasının devletin laikleştirilmesi için yapılmış bir devrim olduğuna vurgu yapan Başkan Karademir, “Bugün din, açık açık siyasetin odağı haline getirilmiştir.” dedi.

     Karademir açıklamasını şöyle sürdürdü:

     “Türkiye Cumhuriyeti’nin Devrim Yasaları ile kazandığı ‘Ulus Devlet’ ve ‘Laik Cumhuriyet’ nitelikleri yok edilmek istenmektedir. Yapılanlar son derece tehlikelidir. Ulusal kimliklerini yitirmiş toplumlar sömürge olmaya mahkumdur!..

Laiklik, demokrasinin güvencesidir!.. Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı iktidarın, ‘Yeni Anayasa’, ‘Kurucu Anayasa’ söylemlerini, sıradan bir gündem değiştirme olarak yorumlamak son derece yanlıştır. Hedeflerinde Demokratik Laik Sosyal Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyeti’ni bitirmek vardır. Hilafet özlemiyle yanıp tutuşanların karşısında Cumhuriyete ve Devrim Yasalarına sahip çıkmak ya da çıkmamak; geleceğimizi belirleyecektir. Yol ayrımına gelinmiştir. Görev Türk Milletinindir!”

 

 

 

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET