Advert
Advert
Advert

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN!

ULU ÖNDERİMİZİ MİNNET VE SAYGIYLA ANIYORUZ.

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN!
Bu içerik 565 kez okundu.
Advert

    Yasemin ALTUN

    Ülkemizde kadınlara seçme ve seçilme hakkı vererek tüm dünyaya örnek olan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, saygı, şükran ve minnetle anıyoruz!

    8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde yaşanan grevin ardından 120 kadın işçi feci şekilde can vermişti. 1948 yılında Senaca Falls Kadın Hakları Kongresi’nde ortaya çıkan ve yayınlanan Kadın Hakları Bildirgesi’yle kadın hakları önem kazandı. Ülkemizde ise 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kabul edildiği tarih 16 Aralık 1977’dir.  Bu tarihten tam 43 yıl önce Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 5 Aralık 1934 tarihinde Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliğiyle kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmelerinin önü açılmıştı.

     Ne yazık ki, dünya kadınlar gününde işsizliğin, yoksulluğun, ayrımcılığın en ağır faturasını kadınlarımız ödüyor, gerekçeli, gerekçesiz şiddete maruz kalıyor.

     Ne yazık ki, Bağımsızlık mücadelemizin temel gücü olan kadınlarımız, günümüzde de baskılarla, bağnaz düşüncelerle çağdaş yaşamın, çalışma dünyasının dışına itilmek isteniyor. Kadınlarımız onurlu yaşam, kendisine, eşine, çocuklarına iş, sosyal devletin gereği olarak da geleceğe güven duymak istiyorlar.

     Kadınlarımız yardımla, sadaka gibi önlerine konulan poşetlerle yaşamak, yarın ne olacak diye kara kara düşünmek istemiyorlar ama artık çok iyi biliyoruz ki kadınlarımız, dışlanmanın da, ayrımcılığın da, ellerinden alınmak istenen hakların da, evde yanmayan sobanın, pişmeyen çorbanın, boş kalan ekmek sepetinin de hesabını sormaya hazırlanıyorlar, kadınlarımız bu kararlılık ve anlayışla günlerini kutlarken, hem ekmek, hem de gül istiyorlar...

    163 yıl önce haksızlığa, eşitsizliğe, kadına şiddete ve ayrımcı uygulamalara karşı dik duran, başını kaldıran kadınların mücadelesini selamlalıyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ