Advert
Advert
Advert

İLK İFTAR İÇİN SICAK PİDELER ÇIKMAYA BAŞLADI

Ramazan Ayı’nın başlaması ile birlikte ramazan pidesi fırınların tezgahlarında yerini almaya başladı.

İLK İFTAR İÇİN SICAK PİDELER ÇIKMAYA BAŞLADI
Bu içerik 1011 kez okundu.
Advert

 

  -Sercan KAPUSUZ-

    Ramazan Ayı’nın başlaması ile birlikte ramazan pidesi fırınların tezgahlarında yerini almaya başladı. Bu sene geçen senelerin aksine sadece iftardan önce sıcak pide çıkartılmayacak.

   Devrek'te fırıncılar hummalı bir çalışmayla ramazan pidelerini yetiştirmeye çalışıyor. İlk iftarını pidesiz yapmak istemeyen vatandaşlar kısmi yasak kapsamında fırınlara gelerek pidelerini almaya başladı. Devrek'te 350 gram sade pide 4 TL’den yumurtalı pide ise 5 TL’den satışa sunuluyor.

   Ramazan ayı süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyruklarının da önüne geçilebilme adına fırınlardaki özel sipariş üretimi de dahil pide ve ekmek üretimi iftardan bir saat önce sonlandırılacak ve iftar saatine kadar sadece satış yapılabilecek. İftardan sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemlerine devam edilecek.

  Ramazan ayı boyunca iftara son bir saat kalaya kadar pide üreteceklerini belirten fırıncı Mehmet Özkan; “Ramazan Ayı'nın gelmesiyle birlikte pide üretimine başladık. İlk iftarını pide ile yapmak isteyen vatandaşlar öğleden sonra pide almak için gelmeye başladı.

 Bu sene iftara bir saat kalaya kadar pide üretimine devam edeceğiz. Geçen sene pide ve ekmek üretimi iftardan 2 saat önce sonlandırılıyordu. Bu sene 1 saate çekildi. İftara bir saat kalana kadar vatandaşa sıcak pide vereceğiz. İyi oldu başka türlü yoğunluğun önüne geçilmiyordu. Herkes sıcak pide almak adına son saate doğru geliyordu. Bu seferde kalabalık oluyordu. Biz fırıncı esnafı olarak pandemi döneminde alınan bu kararı destekliyoruz.”dedi.

  Öte yandan köylerdeki ve fırına gelemeyen vatandaşlar için fırınlar pide servisi ile köyleri ve mahalleleri dolaşmaya başladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET