Advert
Advert
Advert

“ZOR GÜNLER PAYLAŞARAK, DAYANIŞMAYLA VE SEVGİYLE ATLATILACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“ZOR GÜNLER PAYLAŞARAK, DAYANIŞMAYLA VE SEVGİYLE ATLATILACAK”
Bu içerik 729 kez okundu.
Advert

 

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların aşılması için dayanışmanın önemine işaret eden CHP’li Demirtaş, “Bayramlar toplum olarak birbirimize yaklaştığımız en güzel ve en özel günlerdir” dedi.

“Krize ve salgına çare bulması gereken iktidar 2 yılda umutsuzluk aşıladı.”

 CHP Zonguldak Milletvekili Demirtaş, mesajında şu sözlere yer verdi.

“Ülkemizde uzunca bir süredir var olan ekonomik kriz, Covid-19 salgını nedeniyle ekonomik buhrana dönüştü. Bu süreçte, işsizlik arttı, yoksulluk yaygınlaştı, gelir eşitsizliği büyüdü. Vatandaşlarımız sağlık kaygısı, geçim derdi, gelecek endişesi yaşadı. Üstelik önce maske dağıtımı, ardından önlemlerin yaşama geçirilmesi, sonra da aşı konusundaki beceriksizleriyle iktidar; halka ümit vermek bir yana, toplumun geniş kesimlerinin kaygılarını büyüttü. Halk için çare üretmesi, çözüm yolları bulması gereken iktidar ne esnaf için, ne çiftçi ne de işçi için umut olabildi. Hızlı aşı kampanyalarını hayata geçirmek yerine, 5.000’inin altına bir türlü indirilemeyen vaka sayılarıyla topluma umutsuzluk aşıladı. Müzik yasakları, kayyum rektörlerle yöneltilmek istenen üniversiteler, giderek artan kadın cinayetleri, hiçbir savcının soruşturamadığı yolsuzluk iddiaları, dış politikadaki zigzaglar, liyakatın hiçe sayıldığı kamu yönetimi, 19 yıllık iktidarın çöküşünü anlatan  örneklerin sadece birkaçıydı.   

Tüm bu olumsuzluklara rağmen toplumun farklı kesimlerinden gelen ve giderek artan haklı tepkiler hepimize umut vermeye başlamıştır. Kadınlar, gençler,  akademisyenler, alın teriyle evini geçindirmeye çalışan emekçiler, ayın sonunu getiremeyen kamu çalışanları, vergi yükü altında ezilen esnaf artık eleştirilerini daha yüksek sesle ortaya koymaktadır. Dayanışmanın önemi daha fazla anlaşılmakta, birlikte hareket etmenin kitlelere güç vereceği daha fazla hissedilmektedir.

Bayramlar da, dayanışmanın öneminin anlaşıldığı, birlikteliğin gücünün idrak edildiği, sevginin ve dostluğun öne çıktığı anlamlı günlerdir. Güç durumdakilere yardım elinin uzatıldığı, bir küçük şeker, bir fincan kahveyle sevenlerin gönüllerinin alındığı bu özel günlerde paylaşım ve dayanışmanın en güzel örnekleri sergilenmektedir.

Geçmişten bugüne taşınan değerlerine sahip çıkarken, üreten, ürettiğini hakça paylaşan bir anlayış ile bu zor günler atlatılacaktır. Geleceğe umutla bakan bir ülke ancak birbirine kenetlenmiş bir toplumla mümkündür.

Bu duygu ve düşüncelerle, toplumsal adaletin herkes için tesis edildiği bir gelecek umuduyla, Kurban Bayramının tüm İslam alemine, sağlık, kardeşlik, huzur, hoşgörü, birlik, beraberlik ve mutluluk getirmesini dilerim.”.

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM