Advert
Advert
Advert

GÜRBÜZLER KUR’AN KURSUNDA MEZUNİYET HEYECANI

Devrek'e bağlı Gürbüzler Köyünde bulunan Gürbüzler Köyü Kur’an Kursunda hafızlık icazet programı düzenlenecek.

GÜRBÜZLER KUR’AN KURSUNDA MEZUNİYET HEYECANI
Bu içerik 871 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

   Devrek'e bağlı Gürbüzler Köyünde bulunan Gürbüzler Köyü Kur’an Kursunda hafızlık icazet programı düzenlenecek.

   Devrek Müftülüğü’nün Gürbüzler Köyü Kur’an Kursunda düzenlediği 28. hafızlık mezuniyet töreni erkek öğrenciler için 08 Ağustos Pazar günü Gürbüzler Köyü Kur’an Kursu Bahçesinde saat 12.00 ile 14.00 arasında, kız öğrenciler için ise Hafızlık Merasimi 10 Ağustos Salı günü saat 18.00 ile 20.00 arasında Ankara yolu üzerinde bulunan Devrek Yaşam Park Bahçesinde yapılacak.

  Düzenlenecek olan mezuniyet töreni için Devrek İlçe Müftüsü Hasan İzmirli:  "Devrek İlçe Müftülüğü Gürbüzler Köyü Kur’an Kursu ve Merkez Kız Kur’an kursumuzda hafızlık eğitimini tamamlayarak Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’ i hızfzetme şerefine eren öğrencimiz için mezuniyet töreni düzenlenecek. Düzenlenecek bu tören için saygı değer tüm halkımız davetlidir.’dedi.

  Devrek Müftülüğünden yapılan açıklamada; "Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlemiş olduğu 2021 yılı Hafızlık Tespit Sınavlarında başarı göstererek belge almaya hak kazanan Gürbüzler Köyü Kur’an Kursundan 20 erkek öğrenci için 08 Ağustos’ta, Merkez Kız Kur’an Kursundan 5 kız öğrenci için ise 10 Ağustos’ta olmak üzere öğrencilerimiz için Hafızlık Merasimi düzenlenecektir.

  Erkek öğrenciler için Hafızlık Merasimi 08 Ağustos Pazar günü Gürbüzler Köyü Kur’an Kursu Bahçesinde saat 12.00 ile 14.00 arasında yapılacak olup program öncesi saat 10.00 ile 12.00 arası yemek ikramı olacaktır.

  Programa, İl Müftümüz Aşır Durgun ve DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz konuşmacı olarak katılacak olup bay bayan tüm halkımız davetlidir.

  Kız öğrenciler için ise Hafızlık Merasimi 10 Ağustos Salı günü saat 18.00 ile 20.00 arasında Ankara yolu üzerinde bulunan Devrek Yaşam Park Bahçesinde yapılacak olup,programa İl Müftü Yardımcısı Nurdan Albayrak ve DİB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Kadro Terfi ve Tahsis Daire Başkanı Ayten Koç konuşmacı olarak katılacaktır. Program Bayanlara özel olarak gerçekleştirilecektir." denildi

   Program hakkında kısa bilgi veren Devrek İlçe Müftüsü Hasan İzmirli; "Hafız yetiştirme hususunda Bölgemizde Devrek’in özel bir yeri var ve hafızlar diyarı olarak anılıyor. Bu hususta Devrek’in ve Gürbüzler Köyü Kur’an Kursunun köklü ve tarihi bir geçmişi var.  Merkez Kız Kur’an Kursu ile birlikte her yıl onlarca öğrencimiz hafızlığını ikmal ederek belge almaya hak kazanıyor.

  Devrek halkına Peygamber mirası ve sünneti olan hafızlık konusundaki gayret ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Bu yıl 28. gerçekleştirilecek olan Hafızlık Merasimine ve bu sevince tüm halkımızı davet ediyorum."dedi.

 Ayrıca Müftü İzmirli, covid-19 salgın hastalığı nedeniyle aşının önemine, pandemi ve hijyen kurallarına uyma hususlarında da hatırlatmalarda bulundu.

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU