Advert
Advert
Advert

DEVREKLİ ÖĞRENCİLER FİNAL İÇİN YOLA ÇIKTI

Devrekli liseli gençler yaptıkları insansız hava araçlarıyla TEKNOFEST’te final yolunda.

DEVREKLİ ÖĞRENCİLER FİNAL İÇİN YOLA ÇIKTI
Bu içerik 1110 kez okundu.
Advert

 

  -Sercan KAPUSUZ-

  Devrekli liseli gençler yaptıkları insansız hava araçlarıyla TEKNOFEST’te final yolunda.

  Yaptıkları İnsansız Hava Aracı (İHA)'yla TEKNOFEST'te finale kalmayı başaran Devrek Anadolu Lisesi öğrencileri Bursa'da düzenlenecek olan final yarışması için Devrek'ten yola çıktı.

   13-18 Eylül arasında Bursa Yunuseli Havalimanında düzenlenecek olan finallerde ilimizi temsil edecek olan Devrek Anadolu Lisesi öğrencilerinin kurduğu danışman öğretmenliğini Burak Demirci'nin yaptığı "Gökkurt Karaelmas İHA" takımı öğrenci ve velilerin katılımıyla Devrek'ten yolcu edildi.

   "Gökkurt Karaelmas İHA" takımı, TEKNOFEST havacılık yarışmaları kapsamında geliştirdikleri "Gökkurt Karaelmas İnsansız Hava Aracı" ile ön elemeyi 84 puan, TÜBİTAK'ın belirlediği kriterlerde yer alan güvenli kalkış, güvenli uçuş ve güvenli iniş konularında hazırladıkları uçuş videosu ve 'Detaylı Tasarım Raporu'ndan 90,36 puan alarak TEKNOFEST Liselerarası İHA yarışmasına finalist olmayı başarmıştı. Final yarışmaları için yola çıkan takım Bursa’dan derece alarak dönmek istiyor

   Devrek Anadolu Lisesi adına TEKNOFEST havacılık yarışmalarına katılan okul takımı hakkında bilig veren Devrek Anadolu Lisesi Müdürü Siyami Akpınar:  

  "13–18 Eylül tarihlerinde Bursa'da düzenlenecek olan TEKNOFEST havacılık yarışmaları için hazırladıkları İHA'yı uçurmayı başaran ve okulumuz temsil eden  'Gökkurt Karaelmas İHA' takımı danışman öğretmen Burak Demirci; takım kaptanı Aybüke Kurtulbaş; takım üyeleri Eray Mustafa Sarı, Ulaş Topal, Firdevs Nur Akyaz ve Uygar Bekmezci olmak üzere altı üyeden oluşmaktadır.

  Çalışmalarına Ocak ayında kavramsal tasarım ile başlayan "Gökkurt Karaelmas İHA" ekibimiz, Bursa’da 13-18 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali İHA yarışmalarında finallere kalmayı başardı. Finallere katılmaya hak kazanan ekibimiz öğrenci velilerimizin katılımıyla ilçemizden yolcu edildi.

   'Gökkurt Karaelmas İHA' ekibmize final yarışlarında başarılar diliyorum."dedi.

   Devrek Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Celal Keklik ekibin alımış olduğu başarılardan dolayı mutlu olduklarını dile getirriken yaptığı açıklmada; "Okulumuzda yapılan bu çalışmanın başlangıcından bu güne kadar destek veren başta T3 Vakfı olmak üzere, Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya’ya, Okul Aile Birliği Üyelerimize,  Devrek Ticaret Odası Başkanlığına, Sadık Ayanoğlu, Celal Ulupınar, Cilas Kauçuk, Genç Yapı, Öcallar Petrol Ürünleri, Abdullah Oktay, Marka Market, Yalçınkaya Orman Ürünleri, Özgüç Kişisel Gelişim Kursu ve Murat Kuzlu’ya vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederiz." dedi.

  TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; Ocak 2017 tarihinde hayata geçen ve Türkiye'nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel hedefi olarak benimseyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye'nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenleniyor.

  TEKNOFEST havacılık yarışmaları 13–18 Eylül tarihlerinde Bursa'da düzenlenecek. İHA sergisi ve ödül törenleri 21 – 26 Eylül tarihlerinde TEKNOFEST Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivalinde yapılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET