Advert
Advert
Advert

“BEN DE ARNAVUT CEMAL’IN OĞLUYSAM SİZİ SÜRÜNDÜRECEĞİM”

Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, yasal haklarını alabilmek için kuruma karşı dava açan 98 kişiyi böyle tehdit etmiş.

“BEN DE ARNAVUT CEMAL’IN OĞLUYSAM SİZİ SÜRÜNDÜRECEĞİM”
Bu içerik 2520 kez okundu.
Advert

    Sercan Kapusuz-

    Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz’ın Devrek’ten 4 personeli sürgüne gönderdiği, işlerin aksadığı ve kurumu adına özür dilemek zorunda kaldığı haberimiz sonrası AKP Devrek İl Genel Meclis Üyesi İsmet Bostancı, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı.

     Bostancı yaptığı paylaşımda, Karayılmaz’ın yasal haklarını alabilmek için açtıkları davayı kazanan işçileri davadan vazgeçmeleri yönünde tehdit ettiği ve mobbing uyguladığı iddiaları ile Fatih Çalgam’ın şeflikten neden alındığı, Devrek Şantiyesinde çalışan dört Devreklinin neden sürgüne gönderildiği konularına hiç değinmedi.

     Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz’ın Devrek Şantiye Şefi Fatih Çalgam’ı görevden alıp Merkez Şantiyesinden birini görevlendirdiği dönem AKP Devrek İl Genel Meclis Üyesi İsmet Bostancı’nın “Ben gelen kişiyle çalışırım” dediği, AKP İlçe Başkanı Murat Durdubaş’ın ise Merkez Şantiyesinden bir kişinin Devrek Şantiye Şefi yapılmasına karşı çıkarak “ Tecrübesi önemli değil, Devrek’ten birisi olsun” dediği iddia edilmişti.

İddia o ki, görevden alınan Şef Fatih Çalgam’ın, Devrek şantiyesinde çalışan bir personelin yaptığı usulsüzlük üzerine tutanak tuttuğu, Genel Sekreter Karayılmaz’ın tutanak tutulan çalışan için en hafif cezanın verilmesini istediği ileri sürüldü ve bu kişi için maaşından üç yevmiye kesilmesi cezası verildiği öğrenildi.

“BEN DE ARNAVUT CEMAL’IN OĞLU ŞEKER AHMET İSEM SİZİ SÜRÜNDÜRECEĞİM”

     Yasal haklarını alabilmek için açtıkları davayı kazanan 98 çalışanı davadan vazgeçirmek için uzun uğraşlar veren Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz’ın merkez ve ilçelerdeki şantiyeleri dolaşarak çalışanlarla toplu halde ve teker teker konuşmalar yaptığı, tehdit ederek mobbing uyguladı haberleri yerel ve ulusal basında yer almıştı. Gazetemiz, Karayılmaz’ın işçilerle yaptığı görüşmelerin ayrıntılarına ulaştı. İddialara göre Karayılmaz “Geçmişe dönük haklarınızı almak için dava açtınız ve ilk derece mahkeme sizi haklı buldu. Bu parayı size ödeyecek olursak kurumun yatırım yapacak bütçesi kalmıyor. Eğer bu davadan vazgeçmezseniz sözleşmelerinizi yenilemem. ‘Ben de Arnavut Cemal’ın oğlu Şeker Ahmet isem sizi süründüreceğim’. Aslında Şeker gibiyimdir. Benim arkamda üç milletvekili ve Vali Bey var. Sizin arkanızda kim var? Siyasi gücü olmayanları şantiye şantiye gezdireceğim.”

“ŞEKER AHMET”

     Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz’ın yaptığı konuşmalarda geçen “Şeker Ahmet” cümlesinin ne anlama geldiği sonradan anlaşıldı. Edindiğimiz bilgiye göre Ahmet Karayılmaz’ın Çaycuma’da Beden Eğitimi Öğretmenliği yaptığı dönemlerde, öğrenciler kendisine Şeker Ahmet diye hitap ediyordu.

AKP’Lİ ÜYE DOĞRULADI

     Mobbing iddialarını doğrulayan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir AKP’li bir İl Genel Meclis üyesi, çalışan emekçilerin haklarının ödenmesi gerektiğini belirtmişti. AKP’nin Devrek İl Genel Meclis Üyeleri ve İlçe Başkanı tüm bu gelişmelere karşı sessiz kalmıştı. Fakat Meclis üyeleri, İlçe Teşkilatı ve İl Yönetimi, kendi aralarında ihtilafa düşmüş ve aralarında görüş ayrılıkları yaşadıkları konuşulmuştu.

BOSTANCI NE DEMEK İSTEDİ?

      AKP Devrek İl Genel Meclis Üyesi İsmet Bostancı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yaptıklarından çok yapacaklarını yazmış. Bostancı, 2021 yılı için 35 km “sati” kaplama asfalt planladıklarını, selde zarar gören yolların “at” yapılarını tamamladıklarını belirtmiş. CHP İl Genel Meclisi grup Başkanı Mustafa Uzundal’ın, geçmiş yıllarda yılda 40 bin ton sıcak asfalt dökülen Devrek’te bu yıl bir ton sıcak asfalt dökmediler, sıfır çektiler söylemine karşı Bostancı “20.000 bin ton sıcak asfalt dökülmeye devam edecek” diyerek bu yıl henüz sıcak asfalt yol yapılmadığını doğrulamış oldu.

Uzundal “CEK-CAK” demiş

     AKP Devrek İl Genel Meclis Üyesi İsmet Bostancı’nın yaptığı paylaşımı değerlendiren CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Mustafa Uzundal “yaptıklarını değil, vaatlerini yazmış” diyerek tepki gösterdi.

     Uzundal yaptığı açıklamada “İşçiler tehdit edilirken, Devrek’te şef görevden alınırken, çalışan emekçiler sürgüne gönderilirken hepsi üç maymunu oynadı. ‘Görmedim, duymadım, bilmiyorum’ Genel Sekreter Devrek’te işlerin aksadığını kabul edip özür dilemek zorunda kaldı. AKP’li İl Genel Meclis üyeleri yaptıklarını değil, vaatlerini yazmış. İşlerin neden geciktiğini söylememiş. Selde zarar gören yollarımız diyerek kendince kılıf bulmuş. Bozulan yolları da siz yapmıştınız. O kadar basit mi yaptınız? Koskoca yaz bitti, sonbahara girdik. Devrek’te henüz sıcak asfalt yol çalışması göremedik. Birkaç noktada sathi kaplama yol çalışması yapıldı. Sürgüne gönderilen Devrek şantiye çalışanlarını geri getirin, şantiyede huzur ortamı oluşturun. Yağmurlar başlamadan, kış bastırmadan önce hizmet bekleyen köylerimizin ihtiyaçlarını hep birlikte karşılayalım.

     İşçilerin mahkeme kararıyla kazandığı hakları ödemek için devletin gücü mü yok? Parası mı yok? Tehditlere ve sürgünlere sessiz kalmayın. Hadi kuldan utanmıyorsunuz diyelim, Allah’tan da mı korkmuyorsunuz? Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz milletvekillerinizden aldığı talimatı uyguluyor. Bu hukuksuzluğa ve zulme ortak olmayın. Siyaseti kendiniz için değil, halk için yapın” diyerek yaşanan gelişmelere sert tepki gösterdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU