Advert
Advert
Advert

58 TAKIMA KARŞI YARIŞTILAR

Devrekli liseli gençler TEKNOFEST’te 20. oldu.

58 TAKIMA KARŞI YARIŞTILAR
Bu içerik 1175 kez okundu.
Advert

 

 -Sercan KAPUSUZ-

   Devrekli liseli gençler TEKNOFEST’te 20. oldu.

  Yaptıkları İnsansız Hava Aracı (İHA)'yla TEKNOFEST'te finale kalmayı başaran Devrek Anadolu Lisesi öğrencileri Bursa'da düzenlenen final yarışmasında 20. oldu.

 Devrek Anadolu Lisesi öğrencileri TEKNOFEST Liselerarası İnsansız Hava Araçları Yarışmasında bütün görevleri başarı ile tamamlayarak finallere katılan 58 takım arasından 20. olmayı başardı.

  TEKNOFEST'te Türkiye çapında ilk aşamadan itibaren başvuru yapan toplam 800 üzeri takımdan 58 tanesinin 13-18 Eylül arasında Bursa Yunuseli Havalimanında düzenlenen finallere katıldığı ve finallerde kaılmaya hakkazanan Devrek Anadolu Lisesi öğrencilerinin kurduğu danışman öğretmenliğini Burak Demirci'nin yaptığı "Gökkurt Karaelmas İHA" takımı 58 takım arasında 20. olmayı başardı. "Gökkurt Karaelmas İHA" takımı elde ettiği bu başarı ile 21-26 Eylül tarihlerinde İstanbulda düzenlenecek olan TEKNOFEST'te stand açma daveti aldı.

  TEKNOFEST havacılık yarışmalasında edindikleri tecrübe ve bilgi birikimi sayesinde yarışmadan çok büyük bir kazanç ile ayrıldıklarını belirten Devrek Anadolu Lisesi Müdürü Siyami Akpınar: 

  "Teknofest ve TÜBİTAK'ın ortaklaşa düzenledikleri Liselerarası İnsansız Hava Araçları  yarışmasına Devrek Anadolu Lisesi'nde kurduğumuz Gökkurt Karaelmas İHA takımı ile katıldık.

  Takım danışman Öğretmeni Burak Demirci ve üye ogrenciler: Aybüke Kurtulbaş, Firdevs Nur Akyaz, Eray Mustafa Sarı, Ulaş Topal ve Ramazan Uygar Bekmezci olmak üzere 6 kişiden oluşmaktadır.

T akım çalışmalara Ocak ayında başladı ve gerekli bütün aşamaları başarı ile tamamlayarak Bursa'da düzenlenen Finallere Finalist olarak katılmaya hak kazandı.

 Türkiye çapında ilk aşamadan itibaren başvuru yapan Toplam 800 üzeri takımdan 58 tanesi Bursada düzenlenen finallerde yarışmaya davet aldı.

 Takımımız 2021 Teknofest Liselerarası İnsansız Hava Araçları Yarışmasında bütün görevleri başarı ile tamamlayarak finallere katılan 58 takım arasından 20. olmayı başarmıştır.

 Rakiplerimiz arasında çok yüksek bütçeli takımlar, Özel Liseler, Proje okulları, Bilim Sanat merkezleri, Fen Liseleri gibi Türkiye çapında başarılı olan ve tanınan okullar bulunmaktaydı. Bu rakipler arasından aldığımız sonuç, edindiğimiz tecrübe ve bilgi birikimi sayesinde yarışmadan çok büyük bir kazanç ile ayrıldığımızı düşünüyorum.

 Ayrıca takımımız 21-26 Eylül tarihlerinde İstanbulda düzenlenecek olan TEKNOFEST'te stand açma daveti aldı. Takım olarak 24, 25 ve 26 Eylül tarihlerinde Atatürk Havalimanında Teknofest'te olacağız ve ürettiğimiz İHA'yı sergileyeceğiz."

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN