Advert
Advert
Advert

YAVUZYILMAZ: ARADAKİ FARK NEREDE?

Türksat’ın alt yüklenicisine aylık maliyetinin 22 bin TL olduğunu kaydeden Yavuzyılmaz, “Aradaki fark nerede?” diye sordu.

YAVUZYILMAZ: ARADAKİ FARK NEREDE?
Bu içerik 569 kez okundu.
Advert

     Haber Merkezi

     CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Türksat’a ihalesiz verdiği iş kapsamında, bakanlıkta görev yapan bir danışman için her ay Türksat’a 58 bin 506 TL ödendiğini açıkladı. Aynı danışmanın Türksat’ın alt yüklenicisine aylık maliyetinin 22 bin TL olduğunu kaydeden Yavuzyılmaz, “Aradaki fark nerede?” diye sordu.

RAPORDAN ÇIKARILDI

    Yavuzyılmaz’m paylaştığı Sayıştay’ın 2020 yılı taslak raporunda ise durum şöy¬le anlatıldı: “Bakanlık bünyesinde görev yapan 150 danışmadan biri olan 2’nci kademe çözüm mimarı için 2020 yılı fiyatlarıyla her ay bakanlık tarafından Türksat AŞ’ye 58 bin 506, 87 TL ödenmekte iken, söz konusu çözüm mimarının iş vereni konumundaki alt yükleniciye maaliyeti ise aylık 22 bin 72.50 TL. 1 ’inci kademe uygulama yöneticisi unvanındaki personel için 2020 yılı fiyatlarıyla her ay bakanlık tarafından Türksat AŞ’ye 32 bin 155 bin, 72 TL ödenmekte iken söz konusu uygulama yöneticisinin işvereni konumundaki alt yükleniciye maaliyeti 15 bin 414. 69 TL civarında olduğu görülmüştür.” Raporun devamında, bakanlık tarafından Türksat’a yapılan ödemeler ile alt yüklenici firmalar tarafından bu hizmetlerde çalışan personellerle yapılan öde-meler arasında büyük farklılar olduğu görüldüğü ve bu farklılar için Türksat’tan alman hizmetin niteliğinin anlaşılamadığı ifade edildi.

     Yavuzyılmaz, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Türksat’a ihalesiz verdiği iş kapsamında; bakanlıkta görev yapan 150 danışmandan biri için her ay Türksat’a ödenen tutar: 58 bin 506,87 TL. Aynı danışmanın Türksat’m alt yüklenicisine aylık maliyeti: 22 bin 72,50 TL” ifadelerini kullanarak “Aradaki fark nerede?” diye sordu. Yavuzyılmaz, “2020 Yılı Hazine ve Maliye Bakanlığı Sayıştay Taslak Raporu’nda yer alan bu bulgu, Sayıştay Raporu yayımlanırken sansürlenerek rapordan çıkarılmıştır” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET