Advert
Advert
Advert

KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR!

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında etkinlik düzenlendi.

  KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR!
Bu içerik 1055 kez okundu.
Advert

-Yasemin ALTUN-

 "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında etkinlik düzenlendi.

   25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Devrek'te  özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Büyük bir toplumsal sorun haline gelen kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalığın artırılması amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Devrek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından şiddetin sembolü olan ve üzerinde “Dünyayı Turuncuya Boya” yazılı turuncu renkte bin adet cerrahi maske dağıtıldı.

   Devrek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünden hayata geçirilen etkinlik hakkında yapılan açıklamada:

 "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1999 yılında 25 Kasım gününü “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak ilan etmiştir.

  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Devrek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüzce  yürütülen 25 Kasım  Uluslararası Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü için hazırlanan proje kapsamında, toplum bilincinin  ve farkındalığının artırılması  amacıyla Birleşmiş Milletlerin  “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele”  ile ilgili “Orange The World” türkçe anlamıyla “Dünyayı Turuncuya Boya” adı altında başlatmış olduğu kampanyaya istinaden bin adet  “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” logolu ve turuncu renkli maskeler bastırıldı.

  Hafta içerisinde Devrek'tee bulunan vatandaşların yoğun olarak kullanmakta olduğu özellikle de günün anlam ve önemine binaen kadın girişimcilerimizin açmış olduğu pastane ve ev yemekleri lokantalarına, kamu dairelerine ve sivil toplum kuruluşlarına dağıtılması planlaması yapıldı.

   Proje kapsamında 23.11.2021 tarihinden itibaren Devrek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü kurum  Müdürümüz Sn Mesut Özmekik öncülüğünde  Kadın Hizmetleri İrtibat Noktası görevlisi Sosyal Çalışmacı Özcan Akpınar,  Psikolojik Danışman Berna Öksüz,  Sosyal Çalışmacı Esma Ermiş Ökaz tarafından maskelerin dağıtımına başlanandı.  Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir! Kadına Yönelik Şiddete Karşı Sıfır Tolerans!

   Projenin oluşmasına katkıda bulunan ve maskelerin sponsorluğunu üstlenen  Devrek Of-Ter  İnşaat firması sahibi Kasım Ofluoğlu ve Rıdvan Ofluoğlu'na teşekkürlerimizi sunar."denildi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: TABURUN GİTMESİNE ULUPINAR KAYITSIZ KALDI
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM