Advert
Advert
Advert

COŞGUN: ZONGULDAK ADINA HİCAP VERİCİ!

AKP, “Atatürk bir gecede ülkeyi alzheimer yaptı” diyen birinin adını tünele verdi

COŞGUN: ZONGULDAK ADINA HİCAP VERİCİ!
Bu içerik 636 kez okundu.
Advert

  Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun, 22 Ocak Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Zonguldak-Kilimli bağlantı tünellerine Atatürk ve Cumhuriyet devrimleri karşıtı bir akademisyen olarak bilinen fesefeci Prof. Dr. Teoman Duralı'nın adının verilmesinin kent adına hicap verici olduğunu belirterek, "Cumhuriyet değerleriyle anılan  Cumhuriyet kenti Zonguldak'ta karşılık bulmayan birinin bir devlet yapısına adının verilmesi kabul edilemez" dedi. 

      Kente emeği geçmiş çok sayıda insan, adı Zonguldakla özdeşleşmiş isim varken sırf iktidara yakın olduğu için Prof. Dr. Teoman Duralı'nın adının tünellere verilmesinin Zonguldak kamuoyunda hiç bir karşılığı olmadığının altını çizen Coşgun, "Bu ismi koyanlarda özel bir anlamı olabilir ama Teoman Duralı, harf inklabına karşıtlığını her fırsatta dile getirmiş bir felsefeci. Arapçaya ve Farsçaya özel bir ilgisi olmasına karşın Türkçe'yi, Latin alfabesini sevmediğini açık açık söylüyor. 'Atatürk Türkiye'yi bir günde Alzheimer yaptı' şeklinde suçlamalarda bulunuyor. Evrim teorisi olabilir ama kesinlikle okullarda okutulmamalı diyerek bilimden ne kadar uzak olduğunu göstermiştir. 150-200 yıldır bilim çevrelerince kabul görmüş bir kuramı reddedecek kadar ileri gidebiliyor. Bu adam öğrenci andının yeniden okullarda okutulması için mahkeme kararı olmasına rağmen  'öğrenci andı halk oyuna sunulsun' diyerek konuyu sulandırmıştır." dedi.

    Cumhuriyet değerleriyle anılanan, bir Cumhuriyet kenti olan Zonguldak'ta ismi karşılık bulmayan birinin adını verilmesinin uygun karşılanmadığını ifade eden Kürşat Coşgun, "Bir kamu yapısına bir isim verilecekse asgari müştereklerde kabul gören, kamuoyunun karşı çıkmayacağı bir isim olmalı. Toplumun beklentileri yerine dayatma bir ismin tünellere  verilmesi ben yaptım oldu mantığından öte gitmez" şeklinde konuştu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU