Advert
Advert
Advert

SEVGİ VERİLMEYEN ÇOCUK MÜPTELA OLUR

Zonguldak ve ilçelerinde, uyuşturucu ile mücadele ve bağımlılık eğitimleri verilecek

SEVGİ VERİLMEYEN ÇOCUK MÜPTELA OLUR
Bu içerik 442 kez okundu.
Advert

-Sercan KAPUSUZ-

  Zonguldak ve ilçelerinde, uyuşturucu ile mücadele ve bağımlılık eğitimleri verilecek

  Toplumsal Uyusturucu ile Mücadele Federasyonu uyuşturucu ile mücadele için Zonguldak ve ilçelerinde uyuşturucu ile mücadele ve bağımlılık eğitimleri verecek.

   Uyuşturucu, tüm dünyanın mücadele etmesi gereken önemli bir sorun. Bu soruna karşı mücadele veren Toplumsal Uyusturucu ile Mücadele Federasyonu Zonguldak'ta uyuşturucu ile mücadele için çalışmalara başladı. Toplumsal Uyusturucu ile Mücadele Federasyonu Zonguldak şubesinin çalışmayla ilgili bilgi veren Batı Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Yıldırım; "Uyuşturucuyla mücadeleyi ancak eğitimle sağlayabiliriz" dedi.

   Ülkemizin ve gençliğin kanayan yarası olan uyuşturucunun önlenmesi ve zararlarının anlatılabilmesi için böyle bir çalışma içine girdiklerini belirten Başkan Yıldırım, “Her geçen gün çoğalan ve gençliğimizi manen, madden, ahlaken mahveden ve bağımlıların hayatına mal olan uyuşturucu illetinin her kesimden insanı dehşete düşürdüğü aşikardır. Biz de bu meselede elimizi taşın altına koymak istedik.

  Uyuşturucu meselesinin ancak eğitimle azalacağının bilincindeyiz. Bu nedenle uyuşturucu ile mücadele ve bağımlılık eğitimleri vererek gençlerimizin uyuştrucu yüzünden yitip gitmelerini engellemek istiyoruz.

  eğitimlerimizin temel amacı uyuşturucunun zaralarını anlatmak ve bağımlı önlemek olduğu kadar ailelerinde bilinçlendirilmesi ön planda. Ailelerin sadece bilinçli olmasının yanında çocuklarına karşı davaranışlarınıda nasıl olmaları gerektiği anlatılıyor. Örneğin sevgi verilmeyen her çocuk uyuşturucuya müptela olur. Evlatlarımıza sahip çıkıp, onlara sevgi vermek bizim birinci vazifemizdir. Bizler çocuklarımızın kabiliyetlerini keşfedip ortaya çıkarmazsak onları yanlış yönlere sevk ederiz” diye konuştu.

  Zonguldak İl Başkanı Serdar Güneş ise, “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” zihniyetinin yanlış olduğunu belirterek, “O yılan bir gün bize de bulaşır. Kendi ailemizi değil, çevremizi de bu konuda uyarıp elimizi taşın altına koymalıyız” dedi.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
ŞAİR VE YAZARLAR SAFRANBOLU’DA BULUŞTU
  2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR
2 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR