Advert
Advert
Advert

ŞEHİR 152.SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA

Şehir Dergisinin Ocak-Şubat 2022 tarih ve 152. sayısı çıktı.

ŞEHİR 152.SAYISIYLA OKUR KARŞISINDA
Bu içerik 519 kez okundu.
Advert

     Yeter Kömeçci

     Gazetemizin paralı kültür ve sanat eki olan Şehir Dergisinin Ocak-Şubat 2022 tarih ve 152. sayısı çıktı.

     18 yıldır aralıksız ve şair Rüştü Onur’un vasiyeti amacıyla yayınlanan Şehir dergisinin bu sayısında, şiirleriyle; Muhammed Hikmet, Elif Sofya, M.Mahzun Doğan, Altay Öktem, Can Ceylan, Gönültokayeva, Kusey Tangüler, Necati Arslanmirza, Fırat Verger,Süreyya Ş. Aydınhan, Zeynep Kasap, Erkan Kara, Ersin Engin, Ayfer Karataş, Yunus Sarıgül, muharrem Akman, Faik Kumru ve İrfan Temel, yazılarıyla; İbrahim Tığ,  Prof.Dr. Hayrettin İvgin, Barış Erdoğan, Hüseyin Alemdar, Erdal Atıcı, Fahrettin Koyuncu, Mehmet Özçataloğlu, Bedriye Korkankorkmaz, Erdinç Gültekin, Ferziye Küçük, Çiğdem Sarıoğlu, İbrahim Tekpınar, Tahir Şilkan, Mehmet Binboğa yer alıyor.

     Dergide ayrıca Ayten Mutlu’nun Hintli şair Mahua’dan çevirdiği 3 şiir yer alırken, İbrahim Tığ da “2021’in 21” şiirini değerlendiriyor.

     Bilindiği gibi, Devrekli şair Rüştü Onur’un 12.09.1940 tarihinde dostu Necati Cumalı’ya yazdığı mektubunda;

     Ey benim mektuplarıyle huzur bulduğum ve avunduğum kardeşim. Şehir’de buluşacağız. Her ne pahasına olursa olsun Şehir çıkacak… Şehir, okuyucu kitlesinin karşısına yeni bir atmosferle çıkacak.”diyordu. İşte Şehir dergisi Türk edebiyatına katkı koymayı emin adımlarla 18 yıldır sürdürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU