Advert
Advert
Advert

ÇARŞI İZNİNE ÇIKAN ASKERLERE BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI... ŞEHİT VE YARALILAR VAR

ÇARŞI İZNİNE ÇIKAN ASKERLERE BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI... ŞEHİT VE YARALILAR VAR
Bu içerik 1155 kez okundu.
Advert

   Kayseri Erciyes Üniversitesi önünde çarşı iznine çıkan askerlerin olduğu halk otobüsünün yanına yanaşan bombalı araç infilak etti. CHP'li vekil, şehit ve yaralıların olduğunu aktardı.Kayseri'de, çarşı iznine çıkan askerlerin içinde bulunduğu özel halk otobüsünün Talat Bulvarı Caddesi üzerinde Erciyes Üniversitesi önünden geçişi sırasında patlama oldu.

   Patlamaya, otobüsün hemen yanına yaklaşan bir aracın sebep olduğu öğrenildi. Patlamada ilk belirlemelere göre hayatını kaybedenler ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Olayla ilgili ilk resmi açıklama Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'dan geldi. Vali Kamçı "Maalesef şehit ve yaralılarımız var. Otobüsün yanında bombalı araç patladı" dedi.

OTOBÜSÜN SOLUNA YANAŞAN ARAÇ İNFİLAK ETTİ

   Patlama bugün saat 08.45'de Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi. Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi.

   NTV canlı yayınına bağlanan İHA muhabiri Cem Atakan, "Görgü tanıkları Erciyes Üniversitesi'nin hemen önünde özel halk otobüsünün yanında bir aracın infilak ettiğini söyledi" dedi.

DHA MUHABİRİ: OTOBÜSTE ÇARŞI İZNİNE GİDEN ASKERLER VARDI, BOMBALI ARAÇLA DÜZENLENDİ

CNN Türk canlı yayınına bağlanan DHA Kayseri muhabiri Oktay Ensari, halk otobüsünde çarşı iznine çıkan askerlerin olduğunu, patlamanın da bu araca yaklaşan sivil bir aracın patlatılmasıyla meydana geldiğini ileri sürdü.

CHP'Lİ VEKİL: KAYSERİ EMNİYET MÜDÜRÜ 'BOMBALI ARAÇ SALDIRISI' DEDİ, ŞEHİT VE YARALILAR VAR

   CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, "Kayseri Emniyet Müdürü 'bombalı araç saldırısı' dedi. Şehit ve yaralılar olduğunu aktardı" diyerek yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı.

SÖZLERİNE BAŞSAĞLIĞIYLA BAŞLADI

   Kayseri Emniyet Müdürü ile görüştüğünü ifade eden CHP Milletvekili Çetin Arık, NTV'ye telefon bağlantısı ile katılarak açıklamalarda bulundu! Sözlerine başsağlığı temennisiyle başlayan Arık, Emniyet müdürlüğünden alınan bilgiye çarşı iznine çıkan askerlerin hedef alındığı ve vatandaşların da yoğun olarak bulunduğu bir noktada bombalı aracın patlaması sonucu gerçekleştiğinin ifade edildiğini söyledi.

"YOL ÜZERİNDE KOMANDO TUGAYI KIŞLASI VAR"

   Ensari, patlamanın, bir terör patlaması gibi göründüğünü belirtti. Ensari "Palas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu" dedi.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

   Görgü tanıkları ise "Önce bir trafik kazası zannettik ancak daha sonra otobüsün patlamayla savrulduğunu gördük" diyerek olay anını anlattı.

YAYIN YASAĞI GELDİ

   RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

BAŞBAKAN UÇAKTAN İNDİ, BAKANLARDAN BİLGİ ALDI

   Başbakan Binali Yıldırım Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan hareket etmek üzere uçağa binmek üzereyken Kayseri'deki patlama haberini aldı. Başbakan haber sonrasu uçaktan inerek olay hakkında bakanlardan bilgi aldı.

YARALILAR İÇİN KAN ANONSU

   Kayseri'de sabah saatlerinde halk otobüsünün geçişi sırasında Erciyes Üniversitesi önünde meydana gelen patlama sonrasında, hastanelerde yaralılar için kan bağışı anonsu yapılmaya başlandı.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

   Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de Erciyes Üniversitesi yakınlarındaki patlamayla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'dan bilgi aldı.

Patlama bölgesi güvenlik kuvvetleri tarafından çevrilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İÇ İŞLERİ BAKANI KAYSERİ'YE GİTTİ

   İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırının olduğu noktada bizzat incelemelerde bulunmak üzere Kayseri'ye gitti.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ile Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, olay yerinde inceleme yaptı.

ÇEVRE BAKANI OLAY YERİNE GİDİYOR

 

   Kayseri AKP Milletvekili Sami Dedeoğlu, olay yerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin gittiğini belirtti. Dedeoğlu, yaralı sayısının 15-20'ye yakın olduğunun belirtildiğini kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN