Advert
Advert
Advert

SOSYAL MEDYADAKİ PKK PAYLAŞIMI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Zonguldak'ta sosyal medya hesabında ekli bazı kişiler hakkında "PKK sempatizanı" oldukları iddiasıyla paylaşımda bulunan bir kişi, şikayet üzerine polis ekiplerince gözaltına alındı.

SOSYAL MEDYADAKİ PKK PAYLAŞIMI ORTALIĞI KARIŞTIRDI
Bu içerik 3729 kez okundu.
Advert

   Zonguldak'ta sosyal medya hesabında ekli bazı kişiler hakkında "PKK sempatizanı" oldukları iddiasıyla paylaşımda bulunan bir kişi, şikayet üzerine polis ekiplerince gözaltına alındı. Olayın ardından ifadesi alınan genç, ardından sosyal medya hesabından özür diledi. Yapılan paylaşımla mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar isimlerinin paylaşılması nedeniyle sokağa çıkamadıklarını söylediler.

   Edinilen bilgiye göre, kent merkezinde yaşayan Y.H. isimli bir genç, sosyal medya hesabında arkadaş olarak ekli bulunan 32 kişi hakkında paylaşımda bulundu. Durumu çevresinden öğrenenler, Y.H.’nin kent merkezindeki evinin önüne geldi. Polis ekiplerini de arayan vatandaşlar, olayın gerçeği yansıtmadığını söyleyerek Y.H.’den şikayetçi oldu.

   Olay yerine gelen polis ekipleri önce Y.H. ile görüştü. Yapılan paylaşım ile sokağa çıkamadığını söyleyen Raif D., “Emniyete başvurdum. Emniyet ekipleri buraya geldi. Aramızda herhangi bir husumet yok. 25 kişinin ismini verip fotoğraflarını paylaşmış. Ben şu anda şehir merkezine inemiyorum. Beni tanıyan var tanımayan var. Beni tanımayan birisi çıkar vurmaya başlar. Başımı belaya sokar. Ben kendisinden şikayetçi olacağım” diye konuştu.

İfadesi alındıktan sonra özür diledi

 

   Yapılan paylaşım ile mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar, Karaelmas Polis Merkezi Amirliği’ne giderek Y.H.’den şikayetçi oldular. Polis merkezinde ifadesi alınan Y.H. ise olayın ardından sosyal medya hesabından özür diledi. Y.H., “Sevgili dostlar, dün akşam paylaştığım HDP sayfasını beğenen arkadaşların gerçekte o sayfayı beğenmediklerini, Facebook’un hileli fake sayfası olduğunu anlamış bulunmaktayız. İsimlerini paylaştığım arkadaşların hiçbir günahının olmadığını anladık. Böyle yanlışlıklar maalesef olabiliyor. Sizlerin huzurunda hepsinden özür diliyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU