Advert
Advert
Advert

14 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU…

Fırat Kalkanı Harekatı’nın 120. gününde terör örgütü DAEŞ mensuplarıyla El Bab civarında çıkan çatışmada 14 Türk askeri şehit düştü, 33 asker yaralandı, 138 DAEŞ’li öldürüldü

14 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU…
Bu içerik 1217 kez okundu.
Advert

    Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen Fırat Kalkanı harekâtının 120. gününde, El Bab bölgesinin ele geçirilmesine yönelik operasyonda çatışmalar şiddetlendi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, harekâtın gelişmelerine ilişkin bilgi verildi. Buna göre; muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet grupları tarafından, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik operasyonda, Bab-Halep yolunda tam kontrol sağlandı.

   Bölgedeki topçu birlikleri ve diğer ateş destek vasıtaları ile El Bab bölgesinde tespit edilen DAEŞ terör örgütüne ait hedefler yoğun olarak ateş altına alınmaya devam edildi. 3 adet ZSU-23 silah monteli pikap aracı, 2 adet DOÇKA monteli pikap aracı, 3 adet ağır makinalı tüfek monteli pikap aracı ateş altına alınarak imha edildi.

 Çok sayıda DAEŞ’li yaralı

   Meydana gelen çatışmalar sonucunda 138 DAEŞ teröristi etkisiz hale getirildi. Çok sayıda teröristin yaralı olduğu ve bulundukları alanlardan tahliyelerinin, yoğun ateş altında olmaları nedeniyle gerçekleştirilemediği de telsiz konuşmalarından tespit edildi. Dün Sabah saatlerinde, şehir merkezinde DAEŞ’in silah deposu haline getirdiği bölgede yoğun çatışmalar yaşandı. 4 Türk askeri şehit düştü. 15 Türk askeri de yaralandı. Öğleden sonra ise 3 ayrı bölgede bombalı araçlarla yapılan intihar saldırıları sonucunda 10 Türk askeri şehit oldu. İlk tespitlere göre ise 6’sı ağır olmak üzere 18 asker yaralandı.

Yaralılar, bölgedeki hastanelerde tedavi altına alındı. Böylece dün El Bab’ta 14 asker şehit oldu, 33 asker de yaralandı. Harekât kapsamında toplam şehit sayısı ise 35’e yülseldi. Şehit askerlerden 23 yaşındaki Uzman Çavuş Akın Acar, 29 yaşındaki Uzman Çavuş Oktay Durak ve 24 yaşındaki Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar’ın ailesine acı haber verildi.

 Harekâtta kritik aşama

   Fırat Kalkanı harekâtının en önemli hedeflerinden birini oluşturan El Bab’ın terör örgütü DAEŞ’ten temizlenmesinde en kritik aşamaya gelindi. El Bab’ta var olma mücadelesine giren DAEŞ, canlı bomba ve patlayıcı yüklü araçlarla nokta saldırılarda bulunmaya yöneldi. Bombalı araçlar, keşif vasıtaları ile tespit edilip savaş uçaklarının nokta operasyonları ile vuruluyor. El Bab’ın ele geçirilmesinin ardından Türk ordusunun desteğindeki ÖSO unsurları, Münbiç’e yürüyecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU