Advert
Advert
Advert

ULUPINAR: HEMŞİRELİK KUTSAL BİR MESLEKTİR

AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere değindi:

ULUPINAR: HEMŞİRELİK KUTSAL BİR MESLEKTİR
Bu içerik 4265 kez okundu.
Advert

“Temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri dayanan hemşirelik kutsal bir meslektir.

   Profesyonel hemşirelik 1854–1856 yıları arasında yaşanan Kırım savaşında FlorenceNightingale ile başladığı kabul edilmektedir. İlk olarak dünyada 1954 yılından beri güzel ülkemizde de 1964 yılından beri hemşire FlorenceNightingale in doğum günü olan 12 Mayıs hemşireler günü olarak kutlanmaktadır.

  Türkiye de ilk hemşirelik eğitimi 1911 yılında başlamış,1946 yılında Sağlık Meslek Liselerinin açılması ile ortaokul sonrası 4 yıllık eğitime geçilmiştir. Daha sonra 1955 üniversite düzeyinde eğitime geçilmiştir.

  Hemşirelik mesleğinin nöbet usulü çalışma, branşlaşamama gibi sorunlarına ilişkin 2007 yılında AKP Hükümetimiz bununla ilgili kanuni bir takım düzenlemeler yapmıştır. 

  Hemşirelik meslekolarak onurlu, şerefli ve Allah rızasının çok kazanıldığı meslektir. Hemşireler köylerde ve kentlerde, zor şartlar altında, vazifelerini gerçekleştirerek halkımızın sağlığına hizmet etmektedir.

  Bu duygu ve düşüncelerle, Özveriyle hizmet veren Hemşirelerimizin 12-18 Mayıs hemşire haftasını kutlar, tüm yurtta ve dünyada düzenlenen etkinliklerin hayırlara vesile olması diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET