Advert
Advert
Advert

AVRUPA DEVREKLİLER DERNEĞİ, YENİ DÖNEME HAZIR

Merkezi Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya ( KRV ) eyaletinde yer alan ve başkanlığını Devrekli iş insanı Mustafa Yağcı'nın yaptığı Avrupa Devrekliler Kültür ve Dayanışma Derneği, yeni yönetimi, yeni döneme hazır.

AVRUPA DEVREKLİLER DERNEĞİ, YENİ DÖNEME HAZIR
Bu içerik 1312 kez okundu.
Advert

AVRUPA DEVREKLİLER DERNEĞİ, YENİ DÖNEME HAZIR

-Oktay TIĞ-

Merkezi Almanya'nın Kuzey  Ren Vestfalya ( KRV ) eyaletinde yer alan ve başkanlığını Devrekli iş insanı Mustafa Yağcı'nın yaptığı Avrupa Devrekliler Kültür ve Dayanışma Derneği, yeni yönetimi, yeni döneme hazır.

HERNE - Geçtimiz aylarda dernek lokalinde yapılan genel kurulun ardından başkan seçilen başarılı iş insanı Mustafa Yağcı, derneğin yeni dönemde proje ve çalışmalarla hemşehrilerine hizmet vermeye devam edeceğini söyledi. Başkan Yağcı, Avrupa Devrekliler Derneği'nin tüm Avrupa'da, başta Devrekli hemşehrilerinin evi olduğunu belirterek, tüm Devreklileri dernek lokaline davet etti.

Çocuklarımızın geleceği önemli

Başkan Yağcı; '' Avrupa Devrekliler Derneği, nüfus olarak Avrupa'da güçlü bir konumda. Arkadaşlarımızdan devraldığımız bu bayrağı, daha ileriye taşımak istiyoruz. Yönetici arkadaşlarım başta olmak üzere, tüm dostlarımızla birlikte güzel çalışmalar yapmak istiyoruz. Dünyada bir COVİD -19 salgını yaşandı. Önümüzdeki günlerde tekrar bu tür bir kapanma sorunu yaşamassak. Dernek yönetimi olarak güzel çalışmalar planlıyoruz. Geçtiğimiz yaz ayında, Devrek ilçemizde kurduğumuz stand ile gurbetçi hemşehrilerimizle birlikte olduk. Devrek'te, derneğimizin bir bürosu var. Almanya ve Türkiye arasında bir köprü vazifesi görüyoruz. Ülkemizi çok seviyoruz. Ancak, derneğimizin merkezi Almanya. Dolayısı ile burada yaşayan hemşehrilerimizin bize daha çok ihtiyacı var. Türkiye konusunda, elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ancak, burada da sorunlar çoğaldı. Çocuklarımızın geleceği noktasında bir takım çalışmalar planlıyoruz. Gençlerimiz için bir çalışmamız var. Kadın kollarını daha aktif hale getirmek istiyoruz. İzin sezonu sonrası, dernek lokalimizi yeniledik ve hafta sonları hemşehrilerimizin kullanımına açtık. Dernek lokalimizde, hemşehrilerimizle birlikte ilk olarak futbol maçları izliyoruz. Lokalimizi daha aktif hale getirici çalışmalar planlıyoruz. Alman resmi makamları ile de ilişkilerimizi korumak ve geliştirmek istiyoruz. Önceliğimiz buradaki hemşehrilerimiz. Neler yapabiliriz noktasıda sürekli çalışmalar yapıyoruz. Bizlere destek olmak isteyen hemşehrilerimizin de fikirlerine açığız. Derneğimizin kapısı herkese açık. Biz, derneği hemşehrilerimizin evi gibi görmesini ve bu doğrultuda sahip çıkmalarını istiyoruz. Devrekliler, Avrupa'da büyük bir nüfusu sahip, bizler de buna layık olmak istiyoruz. Bugüne kadar derneğe destek olmuş herkese teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılan dostlarımıza vefat eden büyüklerimizi de saygı ile anıyorum '' dedi.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ULUPINAR İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU
DEVREKLİ ÖĞRENCİ İL BİRİNCİSİ OLDU