Advert
Advert
Advert

YEŞİL ÖZÜR DİLEDİ

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesinde taban delege seçimi listesinin kazanılmasının ardından sendika makam odasında köçek oynatılması nedeniyle eleştirilere cevap veren Genel Maden İşçileri Sendikası “GMİS” Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Kamuo

YEŞİL ÖZÜR DİLEDİ
Bu içerik 599 kez okundu.
Advert

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesinde taban delege seçimi listesinin kazanılmasının ardından sendika makam odasında köçek oynatılması nedeniyle eleştirilere cevap veren Genel Maden İşçileri Sendikası “GMİS” Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Kamuoyundan özür diliyorum. Olmaması gereken bir davranıştı işçi arkadaşları engelleyemedik.”dedi

 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Karadon ve Gelik taban delege seçimlerinin ardından açıklamada bulundu.

 

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Gelik İşletmesi'nde ki taban delege seçimini kazanmasının ardından sendika binasına geldi. Coşkuyla karşılanan Genel Başkan Yeşil, makam odasında kendisini tebrik için gelen maden işçilerine teşekkür konuşması yaptı. O sırada sendikaya gelen köçekler, bir anda davul ve zurna çalmaya başladı. İşçiler de çalan müzikle birlikte kısa süre oynadı. Genel Başkan Yeşil, bir süre sonra köçeğe teşekkür ederek sendikadan gönderdi.

 

Genel Başkan Yeşil, görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından yanlış anlaşılmalar yaşandığını ifade ederek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Yeşil, şöyle konuştu: "Arkadaşlarımızın talepleri vardı ama ben karşı çıkmıştım. Dün yaşadıkları haklı galibiyetin arkasından böyle bir organizasyon yapmışlar. Biz de saygı duyuyoruz. Arkadaşlarımız geldiler. Makam odasında olması hoş olmadı tabi ama hepsi madenci kardeşlerimiz. Ben kamuoyundan onların adına ve kendi adıma özür diliyorum."

 

Seçim değerlendirmesinde de bulunan Genel Başkan Yeşil, "Hedefimiz madenci kardeşlerimizin haklarını, mücadelesini daha iyi savunacak iyi bir ekiple yola devam etmekti. Biz güven tazeledik. Arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bize destek veren vermeyen tüm madenci kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu bir demokrasi yarışı. Biz galip geldik ve yolumuza devam edeceğiz." dedi.

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN
BAŞKAN BOZKURT: ALLAH ÖZCAN’IN YALAN VE İFTİRALARINDAN KORUSUN