Advert
Advert
Advert

UZMANLAR UYARDI GELİYOR

Hava durumu uyarıları Meteoroloji’den peş peşe gelirken uzmanlar da aşırı soğuklar için 5 Aralık tarihini işaret ederek dikkat çeken açıklamalarda bulundu

UZMANLAR UYARDI GELİYOR
Bu içerik 834 kez okundu.
Advert

Hava durumu uyarıları Meteoroloji’den peş peşe gelirken uzmanlar da aşırı soğuklar için 5 Aralık tarihini işaret ederek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Meteoroloji, 25 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Yetkililer, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Meteoroloji’den gelen son dakika hava durumu açıklamalarında çok sayıda il için sarı kodlu uyarı yapılırken Meteoroloji uzmanlarından gelen açıklamalar da dikkat çekti. 5 Aralık tarihini işaret eden uzmanlar Türkiye’ye aşırı soğuklar gelebilir uyarısında bulundu. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ‘5 Aralık civarı ya Avrupa'ya ya da Türkiye'ye aşırı soğuklar gelecek. Amerika modeli Türkiye'ye, Avrupa modeli Avrupa'ya veriyor. Bakalım hangisi galip gelecek’ ifadelerini kullandı.

‘MUHTEMEL ROTALAR AVRUPA YA DA TÜRKİYE’

Havaforum sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da “Hatırlarsanız kış biterken en son Sibirya-Afrika mücadelesinden bahsetmiştik. En son Sibirya yenilmiş ve "bana 7-8 ay müsade, dinlenip döneceğim" demişti. İşte o Sibirya güç topluyor ve Aralık'ta ilk provasına çıkacak. Muhtemel rotalar: A) Türkiye B) Avrupa… Yakın takipteyiz.” denildi.

KAR YAĞIŞI DA ETKİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI

Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya ve Eskişehir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda ve Ardahan, Muş, Bitlis, Van'ın güneyi, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli, Giresun'un ve Artvin'in kıyı kesimleri ile Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
ERGİN ÖZKUL VE GÖKSU KEKLİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ
BAŞKAN BOZKURT: İNSAN ODAKLI PROJELERLE GELİYORUZ