Advert
Advert
Advert

PARTİ BİNASINDA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İYİ Parti Devrek İlçe Başkan adayı olan Mehmet İnam, "Amacımız birlik beraberlik içinde Partimizi daha ileri noktalara taşıyabilmek ve halkla bütünleşebilmektir " dedi.

PARTİ BİNASINDA ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Bu içerik 632 kez okundu.
Advert

-Sercan KAPUSUZ-

   İYİ Parti Devrek İlçe Başkan adayı olan Mehmet İnam, "Amacımız birlik beraberlik içinde Partimizi daha ileri noktalara taşıyabilmek ve halkla bütünleşebilmektir " dedi.

  Mehmet İnam, İYİ Parti'nin Devrek İlçe Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Mehmet İnam, Devrek'teki parti binasında yaptığı basın açıklamasıyla Bahadır Kıyıcı, Adın Özer ve Yaşar Ocakçı'nın ardından 17Aralık'ta  İYİ Parti Devrek Teşkilatı’nda yapılacak olan 3. olağan kongresinde İYİ Parti Devrek İlçe Başkanlığı için aday olduğunu resmen ilan etti.

  İYİ Parti Devrek İlçe teşklat binasında partililer ve başkanlık için adaylıklarını açıklayan Bahadır Kıyıcı, Yaşar Ocakçı ve Aydın Özer'le bir araya gelerek basın açıklaması yapan Başkan Adayı Mehmet İnam;

 "Devrek İyi Parti 3, olağan kongresinde ilçe başkanlığına adayım. Amacımız birlik beraberlik içinde Partimizi daha ileri noktalara taşıyabilmek ve halkla bütünleşebilmektir. Bunun için ofisi de sahayı da ihmal etmeyerek koordineli bir şekilde çalışacağız.

 Ofis belirli saatler içinde her gün açık olacak, belge ve kayıt düzeni sağlanacak,  makbuzsuz aidat ve bağış alınmayacağı gibi harcamaların tamamı da belgeye dayandırılacaktır. Gelen - giden evrak ve karar defteri olması gerektiği gibi tutulacaktır. Mahalle köy ve sandık temsilcileri gözden geçirilip eksikler tamamlanacak, kendileri ile iletişime geçilecektir.

 Sahada ise halkla bütünleşmeye önem verilecek, mahalle ve köy ziyaretleri yapılacak, partililer arasındaki ilişkiler sıkılaştırılacaktır. Kadın ve gençlik kollarının kurulması, üye sayısının arttırılması ve Çaydeğirmeni beldesine teşkilat açılması için   gereken çaba gösterilecektir. 

 Sonuç olarak; Siyasi Partiler Kanunu, partimiz tüzüğü, partimiz yönetmelikleri ve yönetim biliminin temel unsurları çerçevesinde çalışılarak aşağıdaki üç hedefe ulaşmaya gayret edilecektir.

 - Kişilere Bağımlı Olmayan Kurumsal Bir Yapı, 

 - Denetime Açık Şeffaf bir Yönetim,

 - Birlik ve Beraberlik İçinde Katılımcı Bir Teşkilat,

    Hepinize saygılar sunar, bütün aday arkadaşlara başarılar dilerim"dedi.

 Yapılan konuşmaların ardından adaylığını açıklayan Mehmet İnam ve diğer aday isimler Bahadır Kıyıcı, Yaşar Ocakçı ve Aydın Özer birlikte fotoğraf çektirerek demokrasi örneği gösterdi.

 MEHMET İNAM KİMDİR

 1956 yılında Oğuzhan Köyünde doğdu. İlkokulu köyde, Ortaokul ve liseyi  Zonguldak’ta okudu. Liseyi bitirdiği 1975 yılında Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisini kazanarak Ankara’ya gitti. 1981 yılında Akademiyi bitirip askere gitti ve levazım asteğmen olarak askerliğini yaptı.

 Akademinin ikinci sınıfında Gümrük ve Tekel Bakanlığı Bütçe Dairesi Başkanlığında memur olarak çalışmaya başladı. Günaydın Gazetesi'ne yazdığı bir yazı nedeniyle İçişleri Bakanlığı Bütçe Dairesi Başkanlığı emrine gönderildi. Askerden dönünce içişleri bakanlığındaki görevine başladı.

  Ancak bir süre sonra memuriyetten istifa ederek Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğünde uzman yardımcısı olarak görev aldı. Bankada uzman yardımcısı, uzman, müdür yardımcısı gibi görevlerde bulundu ve 1995 yılında Ankara Menkul Kıymetler müdürü oldu.  Ankara Menkul Kıymetler Müdürü iken Vakıf Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü olarak İstanbul’a gönderildi. Bir süre sonra bankadan ayrılarak özel bir aracı kurumda genel koordinatör ve genel müdür olarak görev yaptı. 1997 yılında istifa ederek oradan ayrıldı ve Ankara’ya dönerek bir imalathane kurdu. İşler beklediği gibi gitmediğinden 1998 yılında imalathaneyi sattı ve tekrar İstanbul’a dönerek bankanın iştiraki olan Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’de, yönetici olarak çalışmaya başladı.  Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş’den 2016 tarihinde emekli oldu ve 2019 yılında pandeminin de etkisiyle Devrek'in Oğuzhan köyüne yerleşti.

  Muhtelif  dernek, ocak, kooperatif vb. yönetim ve denetim kurulu üyeliği ve başkanlıkları yaptı ve hala da yapıyor. Mesleki konularda birçok yerde seminerler verdi ve çeşitli kuruluşların sermaye piyasası ile ilgili programlarına konuşmacı olarak katıldı. Ekonomi, sermaye piyasası, siyasi ve edebi konularda çeşitli yazılar yazdı ve dereceler aldı.

 1987 yılında “Türkiye’de Menkul Kıymetler Piyasası ve Yatırım alternatiflerinin Genel Analizi, 2007 yılında Seçkin Yayınevi tarafından basılan “Sermaye Piyasası” isimli mesleki kitapları ve 2019 yılında basılan Kozlu maden kazasını konu alan “Grizu” isimli romanı vardır. 

  İyi Parti İstanbul - Sancaktepe teşkilatı üyesi iken kaydını Devrek’e aldırdı. İyi Parti Devrek teşkilatında 2020 yılındaki kongre öncesi kurulan yönetim kurulunda başkan yardımcısı, Zonguldak teşkilatında eğitim, kültür Sanat Başkan yardımcılığı ve Devrek sorumlusu görevlerinde bulundu ve Zonguldak il yönetim kurulu yedek üyeliği görevlerinde bulundu.

   Evli ve İstanbul’da iş güvenliği uzmanı olarak çalışan bir oğlu vardır.

 

Advert
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
“SEFER ORUÇ’U ŞİDDETLE KINIYORUZ”
“SEFER ORUÇ’U ŞİDDETLE KINIYORUZ”
KIZILAY BAŞKANINA BAK!
KIZILAY BAŞKANINA BAK!