Advert
Advert
Advert

TÜRK-JAPON DOSTLUĞUNA DESTEK OLDULAR

Devrekli iş insanı Murat Enşici'nin girişimleri sonucu Türk Japon Vakfı Kültür Merkezinde düzenlenen GOEN 2023 Ankara Kader Birliği'nin açılış programı yoğun katılımla gerçekleşti.

TÜRK-JAPON DOSTLUĞUNA DESTEK OLDULAR
Bu içerik 196 kez okundu.
Advert

Devrekli iş insanı Murat Enşici'nin girişimleri sonucu Türk Japon Vakfı Kültür Merkezinde düzenlenen GOEN 2023 Ankara Kader Birliği'nin açılış programı yoğun katılımla gerçekleşti.

 Türk-Japon dostluğuna iliş-kisinin gelişmesinde desteği olan Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Çaydeğrimeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş'e plaket verildi.

  Japonya'da yaşayan Devrekli iş insanı Murat Enşici'nin girişimleri sonucu Türk-Japon dostluğuna ilişkin önemli adımlar atıldı. Türkiye-japonya Parlamentolararası Dostluk Gurubu Başkanı Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un da katılımıyla gerçekleşen GOEN 2023 Ankara Kader Birliği'nin açılış programı yoğun ilgi gördü.

   Türk Japon Vakfı Kültür Merkezinde düzenlenen programa TBMM 23. Dönem Başkanı Köksal Toptan, Bartın Valisi Nurtaç Aslan,Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Çaydeğrimeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş  Türk-Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nejat Bora Sayan ile birlikte çok sayıda davetli katıldı

   Programın açılış konuşmasını yapan Tunç:  "Bartın ve Japonya'nın Hitoyoshi şehirleri arasındaki dostluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla Japonya'da yaşayan iş insanı kıymetli hemşehrimiz Devrekli Murat Enşici'nin girişimleriyle düzenlenen GOEN 2023 Ankara Kader Birliği'nin açılış programı için buradayız. Bu dostluk için çalışan herkese teşekkür ediyorum"dedi.

 Yapılan konuşmların ardından Türk-Japon dostluğuna ilişkisinin gelişmesinde desteği olan Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Çaydeğrimeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş'e telşekkür plaket verildi.

  Öte yandan son yıllarda Bartın ile Japonya'nın Hitoyoshi şehirlerinde yaşanan sel afetleri nedeniyle Türkiye ve Japonya arasında adeta kader ortaklığının oluşması nedeniyle her iki şehre ait kültürel değerlerin sergilendiği programda, Japonya Hükümetinin yerel projelere hibe desteği ile Kozcağız Beldesinde faaliyete geçen Kadın Mesleki Eğitim ve Beceri Merkezinin kursiyerlerinin ürünlerine ait stant büyük ilgi gördü.

 Ayrıca Bartın ve Hitoyoshi şehirlerine ait fotoğraflar ile Bartın Kadın Mesleki Eğitim ve Beceri Merkezinde üretilen eser ve ürünlerden oluşan serginin açılışının ardından program Türk ve Japon Müziği konseri ile sona erdi.

 

 

 

 

Advert
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
DOKTORLUĞU BIRAKTI, AVUKAT OLDU
DOKTORLUĞU BIRAKTI, AVUKAT OLDU
DEVREK’TE 330 GRAM PİDE 10 TL.
DEVREK’TE 330 GRAM PİDE 10 TL.