Advert
Advert
Advert

DEVREK'TE KİTAP BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATILDI

Devrek'te Ceza İnfaz Kurumu kütüphaneleri için hazırlanan kitap bağış kampanyası başlatıldı.

DEVREK'TE KİTAP BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATILDI
Bu içerik 1884 kez okundu.
Advert

-Sercan KAPUSUZ-

 Devrek'te Ceza İnfaz Kurumu kütüphaneleri için hazırlanan kitap bağış kampanyası başlatıldı.

  Adalet Bakanlığı tarafından "Kitap iyileştirir" sloganıyla başlatılan kitap bağışı kampanyası kapsamınsa Devrek Cumhuriyet Meydanı'nda stant açıldı. Devrek Cumhuriyet Başsavcısı Dinçer Altaş da kitap bağışında bulundu.

  Yurt genelinde hayata geçirilen kampanya, Devrek Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantla Devrek Cumhuriyet Başsavcısı Dinçer Altaş tarafından başlatıldı. Standın açılışına Devrek Cumhuriyet Başsavcısı Dinçer Altaş başta olmak üzere Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Devrek Kaymakamlık Yazı İşleri Müdür Vekili Cengiz Karapınar, Hakimler, Savcılar, adliye personelleri, Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü ve personelleri ile daire amirleri katıldı

  Devrek Cumhuriyet Başsavcısı Dinçer Altaş başata olmak üzere Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş'te kitap bağışında bulundu.

  Standın açılışında konuşan Devrek Cumhuriyet Başsavcısı Dinçer Altaş: "Ceza İnfaz Kurumlarında tutuklu ve hükümlü olarak kalan vatandaşlarımız, kurum içerisinde eğitim ve iyileştirme maliyetleri kapsamında okur-yazarlık eğitiminden başlayarak ilk, orta, lise ve üniversite öğrenimlerine devam etmektedir. Ayrıca, psiko-sosyal destek, kültürel ve sportif çalışmalar geniş kapsamlı olarak sürekli devam etmektedir. Bu eğitim ve öğretim faaliyetlerinin içerisinde kurumlarımız içerisinde bulunan kütüphanelerin zengin olması, çok sayıda kitap barındırmasının hükümlü ve tutukluların rehabilite edilmesine, kendini geliştirmelerine, boş zamanlarını etkin bir şekilde kullanmalarına ve tahliye sonrası tekrar suça karışmalarını minimum seviyeye inmesine katkı sağlayacaktır.

 Bu amaçla Adalet Bakanlığımızca Türkiye genelinde “Kitap iyileştirir” sloganıyla ceza infaz kurumu kütüphaneleri için kitap bağış kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanya kapsamında Cumhuriyet meydanında ve meslek yüksek okulumuzda stantlarımızı kurmuş bulunmaktayız. Kampanya ile toplanan kitaplar ceza infaz kurumlarımızda bulunan kitap ihtiyacı olan kütüphanelerimize ulaştırılarak kütüphanelerimizin zenginleşmesi sağlanacaktır. Kitap bağışı kampanyamız 15 şubat tarihine kadar Devrek Cumhuriyet Alanı’nda ve Devrek Meslek Yüksekokulu’nda kurulan stantlarda devam edecektir.

 Vatandaşlarımızın evlerinde fazla olan veya okumadıkları kitapları stantlarımıza getirerek veya Ankara Açık Ceza infaz kurumumuza kargo ile kitap göndererek kitap bağış kampanyamıza katılabilirler. Vatandaşlarımızdan kitap bağış kampanyamıza destek vermelerini bekliyoruz. Bağış kampanyasına destek veren ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunarım.”dedi.

 Cumhuriyet Başsavcısı Dinçer Altaş'ın konuşmasının ardından kampanya hakkında konuşan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ile Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş katılımcılara ve destekçilere teşekkür etti

  Ceza İnfaz Kurumu kütüphanelerinin zenginleştirilmesinin, hükümlülerin kitap okumalarına destek olunmasının amaçlandığı kampanya, 15 Şubat'a kadar devam edecek.

   Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü yetkilileri ise kurumlarında eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesinde; Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları işbirlikleri için teşekkür etti.

  Kampanyaya destek vermek isteyenlerin, standa kitaplarını getirebilecekleri belirtildi.

 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMASI YAPILDI
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET
ŞAİR VE YAZARLARDAN “TOMBULACIK HALİME”NİN MEZARINA ZİYARET