Advert
Advert
Advert

DEVREK'TE 19 MİLYON TL YARDIM YAPILDI

Devrek İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2022 yılı çalışmalarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

  DEVREK'TE 19 MİLYON TL YARDIM YAPILDI
Bu içerik 1607 kez okundu.
Advert

-Sercan KAPUSUZ-

 Devrek İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2022 yılı çalışmalarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

   Devrek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV), Devrek’te muhtaç ailelere yardım elini uzatmaya devam ediyor. Devrek Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren Devrek İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2022 yılı faaliyet raporuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Vakıf, ihtiyaç sahibi 5 bin 553haneye toplamda 19 milyon 918 bin 385 lira 44 kuruş değerinde yardım yaptı.

     2022 yılında bin 184 aileye toplamda 3 milyon 694 bin 363 lira74 kuruş değerinde kömür dağıtımı yapan Devrek SYDV gıda yardımı, diğer aile yardımı, TKİ kömür yardımı, eğitim yardımları, diğer sağlık yardımı, şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, şartlı gebelik yardımı, muhtaç asker ailesi yardımı, eşi vefat etmiş kadın yardımı, engelli yakını aylığı, engelli aylığı, yaşlı aylığı, elektrik-doğalgaz tüketim desteği olmak üzere birçok konuda yardımlarını yapıyor.

   Devrek SYDV’nin bu yılki öz kaynaklarından toplam 5 milyon 394 bin 195 lira 95 kuruş nakdi, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan merkezi yardımlar kapsamında ise 14 milyon 524 bin 189 lira 49 kuruş nakdi yardım olarak toplamda 19 milyon 918 bin 385 lira 44 kuruş nakdi yardım yapıldı.

   Devrek’te ihtiyaç sahibi olan insanlara vakfın imkanları doğrultusunda yardımları yapmaya çalıştıklarını belirten Devrek Kaymakamı Ümit Altay;

  “Devrek’te ihtiyaç sahibi olan insanlara vakfımızın imkanları doğrultusunda yardımlarımızı yapmaya çalışıyoruz. Yoksul ve dezavantajlı olan vatandaşlarımıza yardımları vakit geçirmeden ulaştırmak önceliğimizdir. İhtiyaç sahibi olan herkes vakfımıza yardım için başvurabilir. Yardım için belirli kriterlerimiz var. Hanede yaşayanların kişi başı muhtaçlık sınırı olan 2835 TL'yi aşmayacak bir maddi gelir olması ilk şartımız. Oluşturduğumuz mütevelli heyetinde bize gelen tüm başvuruları değerlendiriyoruz. Yalan beyanlarda bulunmadıkları sürece ihtiyaç sahiplerini değerlendirip bize sunulan imkanları onlara ulaştırıyoruz.

  Vakfımız aracılığı ile 2022 yılında gıda yardımı, diğer aile yardımı, TKİ kömür yardımı, eğitim yardımları, diğer sağlık yardımı, şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, şartlı gebelik yardımı, muhtaç asker ailesi yardımı, eşi vefat etmiş kadın yardımı, engelli yakını aylığı, engelli aylığı, yaşlı aylığı, elektrik-doğalgaz tüketim desteği olmak üzere birçok konuda öz kaynaklarından toplam 5 milyon 394 bin 195 lira 95 kuruş nakdi, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan merkezi yardımlar kapsamında ise 14 milyon 524 bin 189 lira 49 kuruş nakdi yardım olarak toplamda 19 milyon 918 bin 385 lira 44 kuruş nakdi yardım yapıldı.

    Nakdi yardımlarımız dışında VEFA programı bünyesinde görevli olan personelimizle birlikte yaşlı, engelli, hasta ve bakacak kimsesi bulunmayanların sağlıklı ortamda yaşamlarını sürdürmeleri için evlerinde belirli periyotlarla temizlik yapılıyor. Bu kapsamda talep üzerine belirlenen 40 adrese giden ekiplerimiz, temizliğini yaptığı evlerin eksiklerini de gideriyor.

  Ayrıca yapılan yardımların dışında Devrek'imize sadece 670 ilçede bulanan Aile Destek Merkezi açılacaktır. Devrek'e açılacak bu Aile Destek Merkezi ile kadınlarımızın Devlet ve Millet kaynaşmasını sağlamak amaçlı, psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimleri ile toplumsal entegrasyonları sağlanacaktır.

    Özverili çalışmalarıyla yardımların hak sahiplerine zamanında ve doğru bir şekilde ulaşmasında emeği geçen başta SYDV Müdürümüz Hakan Turan ve tüm vakıf personellerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

    Yardım için başvuranların yalan beyanda bulunmamalarını istediklerini belirten Devrek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hakan Turan , “Vakıf olarak gece gündüz koşturuyor  ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Gerekli şartları taşıyan ve yardım için vakfımıza başvuruda bulunan bütün vatandaşlarımızın başvurularını vakıf başkanımız Kaymakamımız Ümit Altay başkanlığında oluşturduğumuz mütevelli heyetinde değerlendiriyoruz. Başvuru yapan vatandaşın yalan beyanda bulunmaması ve belirli kriterleri taşıması durumunda yardım yapmaya çalışıyoruz.

  Devrek'te ihtiyaç sahibi vatandaşımız vakfımıza gelerek yada 0549 386 00 67 numaralı Whatsapp yardım hattımızdan yazarak bizlere ulaşabilir.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
BAŞKAN BOZKURT: VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL
CHP İLÇE BAŞKANI DİKENLİ: ULUPINAR ARTIK KENDİNE GEL